Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Starostou Ostrova bude David Hanakovič, zvolený za ANO, ale nyní nezávislý

Starostou Ostrova na Karlovarsku se stal David Hanakovič (zvolen za ANO). Rozhodli o tom včera zastupitelé na ustavujícím jednání. Hanakoviče zvolili zastupitelé z dohodnuté koalice ANO, Místní, Ostrov, můj domov a Unie pro zdraví a sport přesto, že se na veřejnost dostala v posledních dnech informace o jeho někdejším trestu za úplatky. Na starostu ho pak nedoporučilo ani jeho hnutí ANO. Hanakovič z něj následně vystoupil. Dohodnutá koalice by měla mít 13 mandátů v 19členném zastupitelstvu.

Hanakovič dnes na zastupitelstvu řekl, že trestný čin spáchal už před lety a je zahlazen. Když krajské vedení ANO doporučilo, aby nebyl nominován na starostu, rozhodl se rezignovat na členství, "aby tím nepoškodil ANO, které mu pomohlo".

Dnešní jednání zastupitelstva Ostrova provázely zpočátku velké zmatky, když jednání řídil nejstarší zastupitel Lumír Pála z ANO. Několik hlasování tak muselo být označeno za zmatečná. Nakonec se ale podařilo zvolit starostu, který pak řízení schůze převzal.

Koaliční zastupitelé dnes prosadili zvolení dvou místostarostů, Pavla Čekana (Místní) a Kateřiny Domalípové (ANO). Oba budou neuvolnění, tedy nebudou pracovat na plný úvazek. Jeden radní ale bude uvolněný, a to Jiří Netrh za Ostrov, můj domov.

V opozice skončila v Ostrově ODS, Ostrováci.cz a SPD. ODS a Ostrováci.cz byli dosud ve vedení města. Paradoxní situace nastala v tom, že na opačných stranách skončili dva bývalí starostové, Pavel Čekan (Místní) a Jan Bureš (ODS), starosta v posledním funkčním období, kteří jsou oba součástí vedení Karlovarského kraje. Bureš byl prvním náměstkem hejtmana, ale po zvolení poslancem přenechal svou funkci Karlu Jakubcovi. Čekan je uvolněný člen krajského zastupitelstva, tedy zastupitel na plný pracovní úvazek.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TV Ostrov

Štítky ČR, správa, Ostrov, ANO 2011, Karlovarský kraj, Pavel Čekan, ODS, Jan Bureš, Svoboda a přímá demokracie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starostou Ostrova bude David Hanakovič, zvolený za ANO, ale nyní nezávislý  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.