Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sokolov povede hnutí ANO a Společně pro Sokolov, starostou bude Kubis

Sokolov v následujících čtyřech letech povede koalice vítězného hnutí ANO a uskupení Společně pro Sokolov. Zástupci obou subjektů dnes podepsali koaliční smlouvu. Novým starostou bude lídr kandidátky ANO Petr Kubis. Strany si rozdělí místa v radě, která bude mít nově místo devíti členů pouze sedm.

„Hnutí ANO obsadí pozici starosty a pozici druhé místostarostky. Statutární místostarosta bude zástupce hnutí Společně pro Sokolov. Co se týče rozložení rady, tak jsme se rozhodli, že radu snížíme o dva členy. Hnutí ANO bude mít pět členů v radě a Společně pro Sokolov dva členy," řekl lídr kandidátky ANO Petr Kubis.

Starostou se stane současný velitel městské policie a současný radní Kubis. Kubis není v politice nováčkem, před dvěma lety nahradil ve funkci hejtmanku Karlovarského kraje Janu Mračkovou Vildumetzovou, která se vzdala postu kvůli těhotenství. Pozici místostarosty si ponechá lídr hnutí Společně pro Sokolov Jan Picka, který v minulých volbách kandidoval za ČSSD. Druhou místostarostkou bude současná starostka Renata Oulehlová, jejíž pozice bude neuvolněná. Oulehlová se stala loni poslankyní.

V radě bude dál působit za hnutí ANO ředitel Sokolovské bytové Erik Klimeš, ředitelka Střední živnostenské školy Ilona Medunová a nově i bývalá poslankyně Iva Kalátová. Za Společně pro Sokolov bude kromě Picky také ředitel sokolovského muzea Michael Rund.

Nové vedení města tak bude podle Kubise pokračovat v dosavadní práci. Zaměřit se chce na rozvoj města, dopravní infrastrukturu, zaměstnanost, dostupnost lékařské péče a bezpečnost ve městě. Koalice bude nyní pracovat na programovém prohlášení. Ustanovující zastupitelstvo by se mělo konat do konce října.

Nově vzniklá koalice bude mít 15 mandátů v 27členném zastupitelstvu. Vítězné ANO získalo 11 mandátů, proti dosavadnímu stavu o čtyři mandáty posílilo. Druzí Společně pro Sokolov budou mít čtyři mandáty. Třetí skončilo SPD se čtyřmi mandáty, čtvrté Hnutí pro město Sokolov získalo taktéž čtyři mandáty. Tři zastupitele bude mít na pátém místě STAN. Šestá je Radnice Středu s jedním mandátem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto sokolov.cz

Štítky ČR, volby, obce, Sokolov, ANO 2011, Petr Kubis, rada, Jan Picka, Renata Oulehlová, Jana Mračková Vildumetzová, ČSSD, Iva Kalátová, Erik Klimeš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov povede hnutí ANO a Společně pro Sokolov, starostou bude Kubis  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.