Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Senátorka za Karlovy Vary Procházková se chce věnovat lázeňství či paliativní péči

Nová senátorka za Karlovy Vary, lékařka Věra Procházková (ANO), by se chtěla v Senátu věnovat zdravotní tematice, lázeňství, paliativní péči a také sportu, řekla. Ve druhém kole porazila bývalá poslankyně a lékařka záchranné služby operátorku záchranné služby Evu Chromcovou, která byla jedinou zástupkyní SPD ve druhém kole senátních voleb.

„Jako lékařka bych se chtěla věnovat zdravotnictví, lázeňství, protože jsem z Karlových Varů, z lázeňského trojúhelníku. Už mám připravené nějaké věci,“ řekla. Věnovat by se chtěla také zákonu o paliativní péči, která je pro ni srdeční záležitostí.

„A samozřejmě sport - já jsem sportovec, byla jsem u zrodu Národní sportovní agentury jako poslanec. Teď ten zákon, který je ve Sněmovně, se mi vůbec nelíbí, tak doufám, že v Senátu se mi podaří nějaký pozměňovací návrh a přesvědčit kolegy, aby to nějakým způsobem zlepšili,“ dodala Procházková.

Její protikandidátka Chromcová není porážkou překvapena. „Vyhrála to paní doktorka Procházková, ten výsledek je očekávaný, ale pro mě byla rozhodně neskutečná zajímavá zkušenost. Už postup do druhého kola bylo obrovské překvapení. Bylo 11 kandidátů, z toho několik ostřílených politických matadorů, ten postup byl takový malý zázrak,“ dodala.

VOLBY 2022: Senátorkou v obvodu Karlovy Vary bude Věra Procházková

Senátorkou ve volebním obvodu Karlovy Vary bude lékařka Věra Procházková (ANO). Ve druhém kole senátních voleb získala 67,97 procenta hlasů. Druhá Eva Chromcová (SPD), která byla jedinou zástupkyní SPD ve druhém kole, dostala 32,02 procenta...

 

Procházková ve druhém kole senátních voleb získala 67,97 procenta hlasů, Chromcová dostala 32,02 procenta. Druhého kola se zúčastnilo 10,51 procenta voličů, to je nejméně ze všech obvodů v ČR, kde se senátní volby konaly. V prvním kole před týdnem hlasovalo v obvodu 39,55 procenta. V prvním kole získala Procházková 25,86 procenta hlasů a Chromcová 14,12 procenta hlasů. V obvodu Karlovy Vary usilovalo letos o senátorský post 11 kandidátů.

Nejnižší volební účast ve druhém kole byla v Karlovarském kraji v obci Vrbice na Karlovarsku. Hlasovat tam přišlo sedm ze 149 voličů, tedy 4,7 procenta. Z více než padesáti obcí, kde se senátní volby v kraji konaly, mělo méně než desetiprocentní účast 22 obcí. Nejvyšší účast byla v Chyši, kde volilo 104 ze 475 voličů, tedy 21,89 procenta.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ANO

Štítky ČR, volby, senát, Karlovy Vary, ohlasy, Věra Procházková, lázně, Eva Chromcová, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Senát Parlamentu ČR, ANO 2011, Národní sportovní agentura, Poslanecká sněmovna ČR, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senátorka za Karlovy Vary Procházková se chce věnovat lázeňství či paliativní péči  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.