Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ve Varech budou v komunálních volbách lidé vybírat ze 13 stran a hnutí

Celkem 13 stran a hnutí bude kandidovat v podzimních komunálních volbách v Karlových Varech. Magistrát přezkoumal a zaregistroval všechny podané kandidátky, informoval mluvčí magistrátu Jan Kopál. Před čtyřmi lety kandidovalo v Karlových Varech 15 politických uskupení. Komunální volby se uskuteční letos 23. a 24. září.

Ve volbách do zastupitelstva krajského města budou letos kandidovat velké politické strany, zaběhlá místní hnutí i nováčci. O vedení budou bojovat Karlovaráci, ČSSD, Svoboda a přímá demokracie (SPD), ANO 2011, Česká pirátská strana, KSČM, Karlovarská občanská alternativa, Spojené síly, Přísaha – občanské hnutí Roberta Šlachty společně se stranou Právo Respekt Odbornost a nezávislých kandidátů, Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09), Trikolora, Srdcem pro Vary a STAN.

Křeslo primátorky v lázeňském městě, kde žije 45.000 obyvatel, bude obhajovat Andrea Pfeffer Ferklová za hnutí ANO, která je v čele města jedno volební období. Lídrem koalice Spolu složené z ODS, KDU-ČSL a TOP 09 je Jiří Vaněček za ODS. Třetí strana současné koalice v karlovarském magistrátu, Karlovaráci, nominovala do čela kandidátky hokejistu a trenéra Václava Skuhravého.

Piráty v lázeňském městě povede do voleb Barbora Hradečná. Hnutí STAN postavilo do čela kandidátky mladé tváře, na prvním místě bude manažer Albert Tošovský. Hnutí Karlovarská občanská alternativa (KOA), které mělo po osm let v čele města svého zástupce, povede Michaela Tůmová. Nově vzniklé Hnutí Srdcem pro Vary postaví do čela kandidátky v komunálních volbách v Karlových Varech Josefa Janů.

V posledních komunálních volbách v Karlových Varech zvítězilo hnutí ANO, které získalo v 35členném zastupitelstvu 12 mandátů. Osm míst v zastupitelstvu získali Karlovaráci, shodně pět mandátů obdrželi Piráti i Karlovarská občanská alternativa (KOA), která vyhrála komunální volby v roce 2014. Po třech zástupcích má koalice složená z ODS s podporou Strany soukromníků ČR a Mladých konzervativců, po dvou KSČM.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Bezděk

Štítky ČR, volby, obce, Karlovy Vary, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, magistrát, Karlovarská občanská alternativa, ODS, ANO 2011, Česká pirátská strana, KSČM, KDU-ČSL, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Varech budou v komunálních volbách lidé vybírat ze 13 stran a hnutí  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.