Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

O posty na karlovarské radnici zabojuje hnutí Srdcem pro Vary

Karlovy Vary chce vést nová politická formace, hnutí Srdcem pro Vary. Do čela kandidátky postaví v komunálních volbách v Karlových Varech Josefa Janů. Kandidovat bude i v senátních volbách v obvodu Karlovy Vary, ve kterých se s ostatními kandidáty utká Petr Ajšman.

I když jde o politické hutí vzniklé teprve před několika měsíci, stojí za ním lidé, kteří se už v komunální politice v krajském městě angažovali. Například stáli u zrodu spolku Chraňme Vary, který upozorňuje na sporné stavební projekty ve městě. Hnutí představilo své kandidáty, intenzivní kampaň chce zahájit na přelomu srpna a září, řekl zakladatel Srdcem pro Vary a kandidát do senátu Ajšman.

Ve svém volebním programu chce Srdcem pro Vary prosazovat například větší zapojení obyvatel do řízení města, řešit problém nedostatku parkovacích míst, obnovit letní kino nebo stabilizovat městskou ekonomiku. Přestože nechce dopředu odmítat spolupráci s žádnou stranou, Ajšman připouští, že s některými konkrétními místními politiky si neumí spolupráci představit, například se současnými náměstky primátorky Petrem Bursíkem (ODS) nebo Josefem Kopfsteinem (Karlovaráci).

I když hnutí nechce přetahovat lidi z jiných stran, v čele kandidátky bude stát Josef Janů, donedávna významný představitel Pirátů v Karlových Varech a bývalý krajský radní za Pirátskou stranu. Od Pirátů ale už před časem odešel a nakonec souhlasil s nabídkou vstoupit do hnutí Srdcem pro Vary. V čele kandidátky za ním budou Vladimír Valkoun a Petr Prokop.

Náklady na obě kampaně, komunální i senátní, které se budou částečně prolínat, mají podle Ajšmana vyjít na asi 150 tisíc až 200 tisíc a složí se na to členové hnutí a lidé z kandidátky. Kampaň by měla mít hlavně kontaktní podobu, hnutí se ale bude prezentovat i formou letáků nebo na webu.

V senátní kampani chce Ajšman navázat na své znalosti regionu a veřejné aktivity, které měl v posledních letech, ať už v Karlových Varech nebo v jiných částech Karlovarska. Domnívá se, že jako senátor by mohl sehrát i roli jakéhosi místního ombudsmana, který pomáhá řešit konkrétní problémy.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Srdcem pro Vary

Štítky Volby, Komunální, Senát, Karlovy Vary, Česká pirátská strana, ODS, Petr Prokop, Josef Janů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O posty na karlovarské radnici zabojuje hnutí Srdcem pro Vary  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.