Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V obvodě Karlovy Vary jsou už známí hlavní kandidáti na senátní křeslo

Ve volebním obvodu č. 1 Karlovy Vary jsou už jasné některé kandidatury na křeslo v Senátu. Kandidovat bude znovu současný senátor Jan Horník (STAN), který v horní komoře zastupuje Karlovarsko 18 let. Své kandidáty už oznámilo hnutí STAN, karlovarské hnutí KOA, Piráti, ODS nebo Volba pro kraj. Doplňovací volby do Senátu se budou konat společně s komunálními volbami letos 23. a 24. září.

V souboji o senátní křeslo se letos mimo jiné utkají dva politici spjatí s hnutím STAN - dosavadní senátor Jan Horník a hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek, který v krajských volbách kandidoval také za STAN. Celostátní vedení STAN ale upřednostnilo do senátních voleb Horníka, proto bude Kulhánek kandidovat pod hlavičkou hnutí Karlovarská občanská alternativa, které spoluzakládal a za něž kandiduje do zastupitelstva Karlových Varů.

Kandidátkou hnutí ANO bude bývalá poslankyně a lékařka Věra Procházková. Procházková je předsedkyní místní organizace hnutí ANO v Karlových Varech a jako kandidátka do Senátu dostala nominaci od místní i oblastní organizace.

Svého kandidáta nasadí i Piráti. Bude jím ekonom Bohdan Vaněk, projektový manažer regionální poradenské společnosti, který se věnuje převážně podnikatelským rozvojovým projektům. ODS vysílá do boje o senátní křeslo právníka Petra Šindeláře, který ve straně působí roky a je známou osobností ODS v regionu.

V Senátu chtějí svého zástupce také některá místní hnutí, například Volba pro kraj nominovala starostu Hroznětína Martina Malečka.

Sociální demokraté v karlovarském obvodu senátorského kandidáta mít nebudou. Podle krajského předsedy Tomáše Svobody, strany spíše jednají o podpoře některého z ostatních kandidátů.

V posledních senátních volbách se do druhého kola dostal žokej Josef Váňa (ANO) a Jan Horník (STAN). Ve druhém kole pak dlouholetý starosta Božího Daru Horník jednoznačně zvítězil s dvoutřetinovým podílem hlasů a stal se potřetí senátorem.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, volby, senát, Karlovy Vary, Starostové a nezávislí, křeslo, Jan Horník, ODS, Česká pirátská strana, Karlovarský kraj, ANO 2011, Petr Kulhánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V obvodě Karlovy Vary jsou už známí hlavní kandidáti na senátní křeslo  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.