Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Za ODS na Karlovarsku bude do Senátu kandidovat Petr Šindelář

ODS na Karlovarsku do letošních senátních voleb nominovala právníka Petra Šindeláře. Rozhodla o tom oblastní rada, na níž dostal jednomyslnou podporu. ODS o tom informovala v tiskové zprávě. Volby třetiny senátorů se letos budou konat zároveň s komunálními volbami v září. Senátorem na Karlovarsku je už třetí volební období Jan Horník (STAN).

"Po 18 letech je na čase udělat na postu senátora za Karlovarsko změnu. Petr Šindelář má politické i profesní zkušenosti, ale zároveň je to v politice stále poměrně nová tvář. Také je to slušný člověk. Proto si myslím, že by pro Karlovarsko byl v Senátu velkým přínosem," uvedl předseda oblastního sdružení ODS Karlovy Vary Jan Bureš.

Petru Šindelářovi je 48 let, žije v Ostrově a pracuje jako advokát. V roce 1998 absolvoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, v roce 2007 dokončil doplňující magisterský program na The Nottingham Trent University. V letech 2012 až 2016 byl krajským zastupitelem, v letech 2015 až 2016 pak zároveň krajským radním. V letech 2017 až 2018 byl prvním místostarostou města Ostrov.

V posledních senátních volbách v roce 2016 se o post senátora na Karlovarsku pokoušelo osm kandidátů. Do druhého kola postoupil Jan Horník za STAN a Josef Váňa za ANO. Ve druhém kolem pak s převahou vyhrál Horník. Dlouholetý starosta Božího Daru Jan Horník je senátorem za Karlovarsko od roku 2004, kdy vystřídal Vladimíra Kulhánka z ODS.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, volby, senát, ODS, Karlovy Vary, Karlovarský kraj, Petr Šindelář, Jan Horník, Starostové a nezávislí, Jan Bureš, Ostrov, Právnická fakulta Univerzity Karlovy, Josef Váňa, Vladimír Kulhánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za ODS na Karlovarsku bude do Senátu kandidovat Petr Šindelář  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.