Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Piráty povede v komunálních volbách ve Varech Barbora Hradečná

Piráti v Karlových Varech zvolili do čela kandidátky pro letošní komunální volby šestatřicetiletou Barboru Hradečnou. V první pětce kandidátů bude i ekonom Bohdan Vaněk, krajský radní Jindřich Čermák, sociální pracovník Lukáš Vojtěch Vodenka a osmnáctiletý člen komise pro přeshraniční spolupráci Karel Špecián.

“Již čtvrtým rokem zastáváme v městském zastupitelstvu roli konstruktivní opozice. Přicházíme s vlastními návrhy rozvoje města, pravidelně informujeme občany o tom co se chystá a plánuje, o naší práci. Nyní je čas převzít odpovědnost a posunout město do 21. století. Karlovy Vary jako lázeňské a kulturní centrum Evropy, to je oč budeme v letošních volbách usilovat,” uvedla kandidátka na karlovarskou primátorku Barbora Hradečná.

Primární volba čela kandidátky se odehrávala od začátku prosince, kdy se po rozhodlo o 2. a 3. místě kandidátky, které obsadil ekonom Vaněk a krajský radní Čermák. "Město má nespočet problémů, tím nejaktuálnějším je bezesporu nový rozpočet, kde je jedna chyba za druhou. Chceme-li začít s udržitelným rozvojem města, nepůjde to s prázdnou pokladnou. To je oblast, kterou jsem na městě připraven vyřešit," uvedl Vaněk.

Čermák, který ve volbách v roce 2018 zastával pozici lídra, toto místo znovu neobhajoval. “Je potřeba, aby se lídr věnoval kampani na 100 procent, což bych při řízení krajského školství nedokázal," uvedl Čermák.

Na sociální služby se chce zaměřit sociální antropolog Lukáš Vojtěch Vodenka. "Sociální služby jsou dlouhodobě podfinancované. Přitom slouží k pomoci těm nejzranitelnějším," uvedl.

"Hodlám být hlasem mladých lidí. Jsem připraven hájit jejich zájmy, řešit jejich problémy," dodal Karel Špecián.

V posledních komunálních volbách v roce 2018 získali Piráti v lázeňském městě 9,97 procenta hlasů. Skončili tak na čtvrtém místě za ANO, Karlovaráky a Karlovarskou občanskou alternativou. V současném vedení města je ANO, Karlovaráci a ODS.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Piráti

Štítky ČR, volby, Piráti, Karlovy Vary, obce, komunální volby, ANO 2011, Evropa, ODS, Karlovarská občanská alternativa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Piráty povede v komunálních volbách ve Varech Barbora Hradečná  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.