Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Karlovaráci opouští VOK, povolební vyjednávání budou ještě složitější

Hnutí Karlovaráci kandidovalo jako součást VOK, a z hlediska volebního výsledku hodnotí spolupráci jako úspěšnou. Problém ale nastal v povolebních vyjednáváních, kdy došlo uvnitř hnutí k několika názorovým střetům a nakonec i rozpadu celého subjektu, který získal v krajských volbách tři mandáty.

„Z hlediska povolebního vývoje však byly kroky, které VOK oficiálně činil a mediálně prezentoval, ve značném rozporu s našimi názory. Problémy se nám bohužel společně nepodařilo vyřešit jednáním a vyústily v naše rozhodnutí definitivně ukončit svoji podporu a účast ve VOK,“ uvedl Miroslav Vaněk zastupující předseda Hnutí Karlovaráci, které je ve vládnoucí koalici na karlovarské radnici.

Hlavním důvodem odchodu Karlovaráků jsou prý jejich názory na strategii povolebního vyjednávání i samotnou politickou orientaci preferovaných subjektů.

„Dočasně jsme se stali součástí bloku, kde někteří jednotlivci, kteří jsou jeho součástí, aplikují pro nás nepřijatelné metody. Tento „nový styl“, odvíjející se v prostoru médií a sociálních sítí zasahujících do činnosti ostatních politických subjektů a jejich členských základen, nebo dokonce soukromí jednotlivců, je pro nás nepřijatelný. Rádi bychom tak přispěli k tomu, aby zveřejňované statusy poctivě vyjadřovaly realitu,“ pokračuje v prohlášení Karlovaráků zastupující předseda s tím, že rozhodnutí politického hnutí Karlovaráci podporují i zvolení krajští zastupitelé Jiří Brdlík a Václav Skuhravý.

„Oba dva jsou připraveni prosazovat za hnutí Karlovaráci slušný a korektní styl nejen ve vyjednávání, ale i v následné práci v Zastupitelstvu Karlovarského kraje,“ dodal Miroslav Vaněk.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky Karlovaráci, VOK, volby 2020, Karlovarský kraj, Václav Skuhravý, Jiří Brdlík, Zastupitelstvo Karlovarského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovaráci opouští VOK, povolební vyjednávání budou ještě složitější  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.