Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Velikonoce v Karlovarském kraji nabídnou většinou trhy či akce pro děti

Velikonoční svátky a týdny před nimi nabídnou v Karlovarském kraji akce hlavně pro děti. V plánu jsou velikonoční dílny, jarmarky a koncerty. Duchovní obřady tradičně v kraji připravuje klášter v Teplé či kostel Navštívení Panny Marie ve Skocích. V Kraslicích zase mohou zájemci získat příležitostné velikonoční razítko.

V Kraslicích se tradice orážení příležitostným razítkem s velikonočními motivy udržuje od devadesátých let minulého století, pouze s jednou pauzou v roce 2020 způsobenou koronavirem. O tradiční velikonoční razítko České pošty je každoročně velký zájem. Letos jej zájemci mohou využít od 3. do 6. dubna. Letošní razítko pochází z dílny Jiřího Slívy a je na něm znázorněno kuřátko s pomlázkou.

Karlovy Vary na oslavy Velikonoc přichystaly velikonoční trhy i program pro děti v centru města. Infocentrum města Karlovy Vary ve spolupráci s Červeným křížem připravuje v centru lázeňských lesů na Linhartu stezku, kde budou děti hledat velikonočního zajíčka.

Mariánské Lázně chystají na druhý víkend v dubnu Velikonoční jarmark. Na akci nebudou chybět ukázky tradičních řemesel, jako například pletení pomlázek. V sobotu budou na kolonádě připraveny dílny pro děti, kde prvních 200 dětí obdrží jako dárek vejce z keramické hmoty, které si budou moci nazdobit a odnést domů, uvedla mluvčí destinační agentury Elena Sorokina.

Západočeský symfonický orchestr v Mariánských Lázních zahraje na Velikonoce 7. dubna ve společenském domě Casino skladbu Stabat Mater od Antonína Dvořáka. Dirigovat ji bude Radek Baborák při účasti smíšeného pěveckého sboru Čerchovan.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky folklor, Velikonoce, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoce v Karlovarském kraji nabídnou většinou trhy či akce pro děti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.