Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Ostrova přijede Troška. Zahájí filmový festival

Ostrov na Karlovarsku bude patřit po celý příští týden filmovým snímkům. Ve městě se uskuteční 54. ročník Filmového a televizního festivalu Oty Hofmana, který nabízí promítání i doprovodný program. Přijede například režisér Zdeněk Troška nebo herec Pavel Nový.

Letos organizátoři rozdají jako každý rok ceny. Ocenění se dočká valašský král, herec Bolek Polívka, který obdrží Zlatou buřinku Oty Hofmana za hereckou a celoživotní tvorbu pro děti. Akci zahájí ohňostroj a promítání snímků.

Na účastníky festivalu v Ostrově čeká okolo 50 projekcí, v soutěži se objeví česká a slovenská hraná tvorba. Uvedeny budou například snímky Tajemství staré bambitky 2, Princ Mamánek, Gump, pes který naučil lidi žít a další. Mimo soutěž budou promítány i dva animované snímky, a to Cesta do tvojzemí a Myši patří do nebe,“ popsala Jana Pavlíková z Karlovarského kraje. 

Součástí programu jsou rovněž besedy s filmaři a dalšími osobnostmi stříbrného plátna. Zároveň se lidé dočkají hudebních koncertů. „Novinkou bude letos projekt Filmová laboratoř, jehož garantem je umělecký manažer festivalu Lukáš Lerch. Jedná se o workshop, ve kterém děti pod dohledem odborníků vytvoří film, který se bude promítat v závěru akce. Veškeré informace o programu a další zajímavosti najdete na stránkách festivalu,“ dodala Pavlíková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Zdeňka Trošky

Štítky festival, Filmy, Troška, Ostrov, Ota Hofman, Pavel Nový, Zdeněk Troška, Karlovarský kraj, filmový festival, Jana Pavlíková, Bolek Polívka, Tajemství staré bambitky 2, Princ Mamánek, Gump – pes, který naučil lidi žít

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Ostrova přijede Troška. Zahájí filmový festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.