Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Byla to vydařená akce, pochvalují si návštěvníci karlovarský festival

Z Karlových Varů, kde v sobotu skončil filmový festival, odjíždí zbytek návštěvníků a začaly se rozebírat i festivalové kulisy a výzdoba. Poslední necelá dvacítka stanů byla v neděli dopoledne ve stanovém městečku v areálu koupaliště Rolava.

Na letošní festival přijeli fanoušci filmu ve třech vlnách. Nejvíce jich dorazilo na první festivalový víkend. Část z nich pak vystřídali návštěvníci, kteří využili dvou svátků uprostřed týdne, a třetí silnější vlna přijela na druhý festivalový víkend. Podle Simony Vránové, ředitelky KV City Centra, které provozuje stanové městečko na Rolavě, se v areálu letos ubytovalo přes tisíc návštěvníků. „Přesné číslo nevíme, protože děti do šesti let jsou zdarma, a tak je nepočítáme," uvedla.

Podle ubytovaných se letošní festival vydařil až na deštivé a chladné počasí posledních dnů. Služby v areálu byly standardně na dobré úrovni, řekli odjíždějící hosté.

V okolí hotelu Thermal, který je srdcem filmového festivalu, jsou dnes slyšet jak kolečka kufrů posledních návštěvníků festivalu, tak i čilý ruch techniků, kteří začali rozebírat dočasné stavby kolem hotelu i v jeho vnitřních prostorách. Zmizely informační obrazovky, vybavení pokladen, balí se neprodané upomínkové předměty z festivalových obchodů. Před hotelem Thermal ale ještě stojí dvě sochy s křišťálovým glóbem, takže zájemci se stále mohou vyfotit před symbolem filmového festivalu. Tentokrát už bez bariér, které červený koberec v době festivalu obklopují.

Podle statistik, které v sobotu zveřejnil festival, se letošního ročníku účastnilo 10.592 akreditovaných návštěvníků, z toho 8717 s festivalovými pasy, 414 filmových tvůrců, 931 akreditovaných filmových profesionálů a 530 novinářů. V průběhu festivalu se uskutečnilo 453 filmových představení a bylo prodáno 121.015 vstupenek. Kdo nemohl nebo nestihl zajet na festival do Karlových Varů, může výběr z festivalových filmů zhlédnout ještě na oficiálních ozvěnách festivalu Šary Vary. Od 11. do 17. července uvedou pražská kina Aero, Světozor, Přítomnost a brněnské Univerzitní kino Scala více než 20 festivalových filmů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KVIFF

Štítky Karlovy Vary, festival, Filmy, Přehlídka, Návštěvníci, filmový festival, Rolava, film, Hotel Thermal, Scala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byla to vydařená akce, pochvalují si návštěvníci karlovarský festival  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.