Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zájem o levné ubytování na filmovém festivalu v Karlových Varech je letos nižší

První vlna návštěvníků 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary už odjela. Je to vidět i ve stanovém městečku nebo v hostelech v centru města. Podle provozovatelů je letos zájem nižší, než býval v minulých letech. Přitom počasí až na občasné přeháňky zatím přeje i spaní pod stanem.

Ve stanovém městečku v areálu koupaliště Rolava se zatím ubytovalo přes 600 lidí. Většina z nich strávila pod stanem více než jednu noc. Podle recepčního stanového městečka je vidět, že první vlna návštěvníků v neděli nebo dnes ráno odjíždí, ale přijíždějí další. Aktuálně je v areálu několik desítek stanů. Noc ve stanu vyhledávají nejen Češi, ale i hosté ze zahraničí, někdy i velmi vzdáleného. "Většinou tu jsou Pražáci, hodně je tu Slováků, pak také Němci, měli jsme tu návštěvníky z Francie, Švédska, Ruska, Polska, Řecka, ale i z USA a Mexika," řekl novinářům recepční stanového městečka.

V letech před pandemií, kvůli které byl jeden ročník festivalu zrušen a jeden se přesunul na loňský srpen, nebylo výjimkou, že za první víkend se ve stanovém městečku ubytovala až tisícovka hostů. Podobně za očekáváním je i počet hostů v hostelu v Základní škole Dukelských hrdinů na Moskevské ulici. Zatím se zde ubytovalo 195 lidí, přičemž kapacita hostelu je až 400 lidí. Hostel letos poprvé nenabízel ubytování na zahradě ve stanech, protože na jejím místě město vybudovalo hřiště.

Podle Stanislava Douši z recepce je letos zájem o ubytování evidentně nižší. "Někteří už odjeli a ohlášeno máme 60 až 70 nových hostů. Další pak přicházejí náhodně a ptají se na ubytování. Přitom rozdíl v ceně za ubytování je proti hotelům nebo penzionům obrovský," řekl Stanislav Douša. V hostelu stojí ubytování 250 korun na osobu a noc. I levné hotely nabízejí přitom ubytování zhruba od 1000 korun na osobu. I když v hostelu v základní škole převažují čeští hosté, ani tady nechybí cizinci. Letos zde měli například Inda, hosty z Tchaj-wanu, Francie nebo Bulharska.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KVIFF

Štítky filmový festival, karlovarský festival, stanové městečko, ubytování, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, stan, hostel, Francie, Rusko, Rolava, Švédsko, Polsko, USA, Řecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o levné ubytování na filmovém festivalu v Karlových Varech je letos nižší  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.