Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na hosty filmového festivalu čekaly stovky lidí, méně než obvykle

Na zahájení 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary čekaly dnes odpoledne u červeného koberce hotelu Thermal stovky lidí. Na první pohled jich bylo méně než v minulých letech. Důvodem bylo jednak to, že bylo chladné počasí, ale i to, že na zahajovací ceremoniál nebyla ohlášená žádná z hlavních hvězd letošního ročníku. Večer festival oficiálně zahájil prezident Jiří Bartoška.

Přesto filmoví nadšenci a fanoušci festivalu potleskem a ovacemi přivítali hosty ceremoniálu v čele s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou s chotí, herečky Jiřinu Bohdalovou, Hanu Vagnerovou, Alenu Mihulovou či herce a muzikanta Jiřího Macháčka. 

Červený koberec před centrem festivalu, tedy hotelem Thermal, zažil loni nápor, když v druhé polovině akce přijela hlavní hvězda minulého ročníku, americký herec Johnny Depp. Na něj čekaly davy žen všech věkových kategorií.

V Karlových Varech už od dopoledne občas pršelo a proti čtvrtku se ochladilo asi o deset stupňů Celsia. Déšť přitom hrozil i během odpoledne.

Menšímu zájmu filmových fanoušků o příjezdy hostů festivalu odpovídal i provoz v centru lázeňského města. Zatímco jindy jsou v první den festivalu beznadějně obsazena všechna parkoviště v okolí centra, letos nebyl problém ani před 17:00 zaparkovat.

Festival dnes večer oficiálně zahájil prezident Jiří Bartoška„Žijeme v divné době, mám na mysli nesmyslnou a krutou válku na Ukrajině,“ zmínil aktuální dění a přirovnal filmaře k moderním Hamletům, kteří se snaží napravovat dobu vymknutou z kloubů. Připomněl také význam nedávno zesnulé Evy Zaoralové, dlouholeté umělecké ředitelky festivalu, jíž byl věnován i vzpomínkový medailonek.

„Dámy a pánové, považujme 56. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary za zahájený,“ prohlásil Bartoška.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KVIFF

Štítky ČR, film, festival, Karlovy Vary, Jiří Bartoška, filmový festival, Hotel Thermal, herec, Jiřina Bohdalová, Hana Vagnerová, Jiří Macháček, Johnny Depp, ruská invaze na Ukrajinu, Eva Zaoralová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hosty filmového festivalu čekaly stovky lidí, méně než obvykle  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.