Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na festivalu Oty Hofmana uspělo Zakleté Pírko či seriál Ochránce

V Ostrově na Karlovarsku skončil 53. Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana. Během šesti dní mohli návštěvníci zhlédnout několik filmů a pohádek, zúčastnit se divadelního představení nebo besed na téma cestování. V hlavní soutěži se objevilo osm celovečerních filmů, soutěžily i tři studentské krátké filmy. U porotců uspěly filmy Zakleté pírko, Smečka nebo seriál Ochránce, informovala programová ředitelka festivalu Ilona Hálová.

Film Smečka režiséra Tomáše Polenského ocenila dospělá porota v soutěži o nejlepší dílo v kategorii od 13 do 18 let. Dětská porota v kategorii pro mladší diváky nejlépe hodnotila film Princezna zakletá v čase režiséra Petra Kubíka a v kategorii starších diváků seriál Ochránce režisérky Terezy Kopáčové. Cenu dětského diváka získal film Zakleté pírko Zdeňka Trošky. Porota dnes ocenila tvůrce ve velkém sále domu kultury cenou Ostrovský dudek, který vznikl pro jubilejní 50. ročník festivalu před třemi lety.

Festival dopadl podle Hálové podle očekávání, všichni pozvaní hosté dorazili. Na akci zavítal například Zdeněk Troška nebo herci Lukáš Pavlásek a Lukáš Vaculík. Návštěvnost z řad veřejnosti a škol ale nebyla tak vysoká jako u předchozích ročníků s výjimkou loňského, který se kvůli protikoronavirovým opatřením konal pouze v minimální podobě bez soutěžní části.

Pravidelně se festivalu účastní také místní školy, letos ale kvůli opatřením chybělo ostrovské gymnázium a jedna ostrovská základní škola. Lidé museli na vnitřních akcích doložit prokázání o bezinfekčnosti, čili očkování proti covidu-19, prodělání nemoci nebo testování, a museli mít zakrytá ústa a nos. S dodržováním opatření podle organizátorů nebyl problém.

Ačkoli filmový festival dnes končí, doprovodný program bude pokračovat divadelním festivalem mládeže Soukání. Hlavní představení se odehrají v šapitó na náměstí před domem kultury.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana

Štítky ČR, film, správa, děti, festival, Ostrov, Zakleté pírko, Ota Hofman, Karlovarský kraj, Zdeněk Troška, Petr Kubík, Tereza Kopáčová, krátký film, divadelní představení, Princezna zakletá v čase

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na festivalu Oty Hofmana uspělo Zakleté Pírko či seriál Ochránce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.