Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Karlových Varech končí 55. ročník filmového festivalu

V Karlových Varech dnes večer skončí 55. ročník filmového festivalu. Pořadatelé vyhlásí vítězné filmy a Cenu prezidenta festivalu převezme americký herec Ethan Hawke a český režisér Jan Svěrák. Ceremoniál ve Velkém sále hotelu Thermal bude přenášet Česká televize.

Vedle Hawka festival ocenil také britského herce Michaela Caina, ten si Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii odnesl ze zahajovacího večera. Třetí hlavní hvězdou letošního ročníku byl americký herec Johnny Depp, který svou přítomností potěšil především mladé filmové fanynky. Dnes ještě uvede film Minamata, ve kterém hraje a který produkoval, a měl by se zúčastnit závěrečného ceremoniálu.

Festival se letos konal v odloženém termínu, pořadatelé jej přesunuli z tradičního začátku prázdnin kvůli tomu, aby se více lidí stihlo naočkovat proti koronaviru a také s vírou, že se kinosály budou moci naplnit na sto procent. Loni se festival kvůli pandemii nekonal vůbec.

Prodali přes sto tisíc vstupenek

Na filmový festival v Karlových Varech se k dnešním 10:00 prodalo 104.681 vstupenek. Akreditovalo se 8739 účastníků a uskutečnilo se 423 projekcí, uvedli dnes pořadatelé na webu.

Festival skončí dnes večer slavnostním ceremoniálem s předáváním cen a vyhlášením vítězů. Projekce trvají ve festivalových kinech až do dnešní půlnoci. V posledních dvou ročnících festivalu v letech 2018 a 2019 se za celou akci prodalo kolem 140.000 vstupenek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KVIFF

Štítky Karlovy Vary, festival, Filmy, KVIFF, filmový festival, herec, rituál, vstupenka, Ethan Hawke, Jan Svěrák, Česká televize, Hotel Thermal, Johnny Depp, Michael Cain

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech končí 55. ročník filmového festivalu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.