Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do Varů přijel na festival americký herec, producent a hudebník Johnny Depp

Do Karlových Varů přiletěl ve čtvrtek večer před 23:00 americký herec, producent a hudebník Johnny Depp. Na letišti na něj čekaly desítky fanoušků. Na 55. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary představí dva filmy. Fanoušci by se s ním mohli potkat v pátek odpoledne, kdy představí film Hrnec zlaťáků: Pár drinků s Shanem MacGowanem, který produkoval. V Karlových Varech Depp uvede v sobotu i film, ve kterém hraje hlavní roli, a to drama Minamata.

Johnny Depp je spolu s Michaelem Cainem a Ethanem Hawkem jednou z hlavních hvězd letošního karlovarského festivalu. Má za sebou tři oscarové nominace, získal Zlatý glóbus, Cenu Screen Actors Guild pro nejlepšího herce, ale i čtrnáct vítězství v People’s Choice Award udílené filmovými fanoušky i řadu dalších cen a nominací.

Johnny Depp patří celosvětově mezi nejžádanější herecké osobnosti. Nominace na Oscara mu přinesly role ve filmech Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly, další za Hledání Země Nezemě a za film Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street, který mu vynesl i Cenu Screen Actors Guild pro nejlepšího herce. Neodmyslitelná je jeho spolupráce s režisérem Timem Burtonem, od Střihorukého Edwarda, přes Ospalou díru, Karlíka a továrnu na čokoládu po film Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street nebo Alenku v říši divů.

Jako producent stojí za filmy Hugo a jeho velký objev (2011) režírovaný Martinem Scorsesem, který získal 11 oscarových nominací a vysloužil si chválu kritiků. V dalších letech produkoval snímky Temné stíny (2012), Mortdecai: Grandiózní případ (2015) a Minamata (2020), ve všech zároveň ztvárnil hlavní role.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KVIFF

Štítky KVIFF, Johny Depp, festival, Karlovy Vary, Johnny Depp, film, herec, producent, Minamata, Michael Cain, filmový festival, Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street, Zlatý glóbus, Martin Scorsese

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Varů přijel na festival americký herec, producent a hudebník Johnny Depp  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.