Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Herec Michael Caine ve Varech uvede svůj nový film

V Karlových Varech pokračuje 55. ročník filmového festivalu. Dnes divákům osobně uvede film Best Sellers britský herec Michael Caine, který včera při zahajovacím ceremoniálu převzal Křišťálový globus za přínos světové kinematografii. V hlavní soutěži se představí také první z českých zástupců, dokumentární film Eriky Hníkové Každá minuta života.

Zahajovacím filmem festivalu bylo biografické drama Zátopek, které produkoval výkonný ředitel festivalu Kryštof Mucha. Spolu s ním na pódiu vystoupili i režisér David Ondříček a herci James Frecheville, Martha Issová a Václav Neužil.

Následně patřilo jeviště patřilo Siru Michaelu Caineovi. Významný britský herec převzal Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světové kinematografii. „To je největší potlesk, co jsem kdy měl. A taky to je nejtěžší cena, na kterou jsem v životě narazil. Když vzpomínám na svůj život - a tohle je cena za celoživotní úspěch, myslím na to, že jsem začal jako nikdo odnikud, který nic nevěděl. A jen jsem bloumal a postupně něčeho dosáhl, bůh ví, jak jsem to dokázal. Měl jsem jen hodně štěstí. Vždycky jsem byl velmi šťastný, že můžu dělat to, co dělám. A teď dostávám tyhle ceny,“ děkoval Caine, který dnes uvede snímek Best Sellers.

Sobotní program

Dokumenty jsou letos poprvé součástí hlavní soutěže, mezi nimiž nechybí snímek Eriky Hníkové Každá minuta život. Organizátory film o rodině, která na svého syna uplatňuje přísnou a kontroverzní metodu za účelem vychovat z něj sportovního šampiona, zaujal natolik, že ho vybrala jako ten, který novou praxi zahájí. V 16:00 se otevře výstava výtvarníka Petra Síse. Na festivalu bude letos představen také film, který o slavném kreslíři a spisovateli natočil jeho bratr David Sís.

Dnes večer bude koncert Beaty Hlavenkové, jehož součástí bude křest soundtracku k filmu o slavném atletovi. Večer bude mít také premiéru soutěžní film Princ německé režisérky Lisy Bierwirthové, milostný příběh kurátorky a imigranta z Konga, kteří se seznámí při policejním zátahu v baru, kde přeskočí první jiskra z mnoha. Film je podle pořadatelů melodrama bez patosu, křehký příběh o nejednoznačnosti lásky a o nemožnosti přemoci ji rozumem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MFF KV

Štítky MFF, festival, Filmy, Karlovy Vary, film, herec, Michael Caine, Erika Hníková, Křišťálový glóbus, James Frecheville, David Ondříček, Martha Issová, Václav Neužil, Kryštof Mucha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Herec Michael Caine ve Varech uvede svůj nový film  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.