Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Chopinův festival od soboty rozezní Mariánské Lázně skladbami světového klavíristy

Skladby světového klavíristy Fryderyka Chopina rozezní od 14. do 21. srpna Mariánské Lázně. Chopinův festival na svém 62. ročníku nabídne řadu koncertů, výstav i přednášek o skladatelově životě.

Festival zahájí laureát Mezinárodní klavírní soutěže F. Chopina z roku 2019 Edwin Szwajkovski, kterého při slavnostním koncertu doprovodí Západočeský symfonický orchestr Mariánské Lázně s dirigentem Piotrem Sulkowskim. V dalších dnech jsou pak připraveny klavírní recitály, koncerty orchestru se sólisty a vystoupení menších hudebních uskupení.

Kromě děl Chopina návštěvníci uslyší i skladby jeho současníků a dalších autorů. Koncerty se uskuteční nejen v sálech v Mariánských Lázních, ale také na zámku Kynžvart a v Klášteře Teplá.

Osobnost hudebního skladatele je s lázeňským městem spjata od roku 1836, kdy se právě tam sešel s rodinou své snoubenky. Česká Chopinova společnost, která se podílí na organizaci festivalu, působí v Mariánských Lázních od roku 1959. Každoroční letní festival je jednou za dva roky spojený také s mezinárodní soutěží mladých klavíristů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mariánské Lázně

Štítky kultura, hudba, Chopinův festival, Mariánské Lázně, Fryderyk Chopin, festival, koncert, Kynžvart

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chopinův festival od soboty rozezní Mariánské Lázně skladbami světového klavíristy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.