Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Knižní lázně nabídnou v Mariánských Lázních autorská čtení i knižní jarmark

Mariánské Lázně nabídnou příští víkend v centru města jarmark knih či autorská čtení v rámci projektu Knižní Lázně. Součástí společenské akce s kulturním a vzdělávacím přesahem budou také odborné diskuse, koncerty či setkání nakladatelů. Ambasadory projektu jsou spisovatel Jaroslav Rudiš a herečka Anna Polívková, kteří vyhlásí výherce celorepublikové soutěže o čtenářské pobyty, informovala za pořadatele Martina Chvojka Reková.

Letošní druhý ročník začne 31. července ve 20:00 na kolonádě Lesního mlýna. Během sobotního zahájení vyhlásí herečka Polívková se spisovatelem Rudišem tři výherce o čtenářské pobyty v západočeském lázeňském trojúhelníku - Mariánských Lázních, Karlových Varech a Františkových Lázních.

Organizátoři oznámili na jaře soutěž o pobyty v klidném lázeňském prostředí v souvislosti s obdobím uplynulých měsíců spojených s dopady pandemie, ale i s expanzí digitalizace v současném světě. "Naši výzvu přijalo téměř sto lidí, kteří se přihlásili se svými příběhy a my se tak stali jejich čtenáři. Ve spolupráci s Institutem lázeňství a balneologie jsme mohli vybrat tři účastníky, kterým věnujeme díky velkorysé podpoře hotelů knižní pobyty zdarma," uvedla organizátorka Knižních lázní Klára Khine. Hlavní náplní pobytu bude četba knih, poznávání lázeňských měst a jejich kulturní život.

V neděli od 10:00 se pak mariánskolázeňská kolonáda Ferdinandova pramene promění v knižní tržiště a nabídne setkání se dvěma desítkami nakladatelů. Návštěvníky čeká autorské čtení, odborná diskuse nebo komentovaná procházka městem s kvízy.

Knižní lázně nabízí spojení čtenářství a lázeňství. Projekt organizuje Klára Khine, jedna z organizátorů svátku knihomolů Knihex a provozovatelka pražského Letního kina Kinská. Zázemí poskytne spolek Švihák, který pořádá v Mariánských Lázních od roku 2014 různé kulturní akce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Faukner

Štítky literatura, lázně, Mariánské Lázně, autorské čtení, projekt, Jaroslav Rudiš, Anna Polívková, koncert, Karlovy Vary, kniha, Františkovy Lázně, herec, soutěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knižní lázně nabídnou v Mariánských Lázních autorská čtení i knižní jarmark  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.