Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Spolek Švihák chystá v Mariánských Lázních Hudební ozdravnou kúru

Koncerty a nadžánrový hudební festival Moody Moon Noize. Tak můžeme v krátkosti shrnout program, který připravil spolek Švihák v Mariánských Lázních. Akce budou probíhat až do září v prostorách Kolonády Ferdinandova pramene a Lesního mlýna.

„Letošní švihácká sezóna je osmá v pořadí a neztrácí na pestrosti. Snažíme se otevírat zajímavá témata, zapojit do programu co nejvíce místních spolků, i jednotlivců, nalákat nové návštěvníky a ty věrné zaujmout. Jsme rádi, že letošní program kromě města Mariánské Lázně, Karlovarského kraje podpoří finančně i Ministerstvo kultury. Je to pro nás dobré vysvědčení, “ pochvaluje si Tomáš Prinz ze spolku Švihák.

Hudební ozdravnou kúru odstartuje 16. července písničkář, poutník, milovník krajin a jejich příběhů Petr Linhart, nominovaný na Cenu Anděl 2020 za desku Nezvěstní, 30. července zahraje v Čechách usazený Kanaďan Todd Nesbitt aka Unkilled Worked. Nesbitt těží z hudebních žánrů jako je meziválečné blues, původní country, ale i punk a postpunk. Mistr České republiky ve slam poetry Ondřej Hrabal aka TKCR společně s kontrabasistou Jukubem Nožičkou představí 13. srpna svůj netradiční hudební projekt Bartleby. Hudební procedury zakončí 11. září Nauzea Orchestra.

Přelom léta bude patřit Knižním Lázním, druhému ročníku knižního jarmarku spolupořádaném Klárou Khine a Švihákem. Čtenářům nabízí setkání s malými a středními nakladateli a knihkupci a zajímavý doprovodný program.

Od 26. Do 29. srpna obsadí Kolonádu Ferdinandova pramene a Lesní Mlýn Donbas nadžánrový festival Moody Moon Noize se sestavou Aiko, Annet X + Radimo, Arleta, Death by Ren, Dukla, Favorite Obsession, Fvck_Kvlt, Katarína Máliková, Lada, Moonshye, Obligatne, Oliver Torr, Plusminusnula, sinks, Šimanský/Niesner, The Sweet Release of Death, 52 Hertz Whale a 58G. Více informací naleznete na svihak.net.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Spolek Švihák

Štítky kultura, koncert, festival, Švihák, Mariánské Lázně, Česko, Petr Linhart, hudební festival, Ministerstvo kultury České republiky, Ondřej Hrabal, Katarína Máliková, Karlovarský kraj, Ceny Anděl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spolek Švihák chystá v Mariánských Lázních Hudební ozdravnou kúru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.