Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Symfonici opět rozehrají svůj koncert na sídlišti, tentokrát v Rybářích

Karlovarský symfonický orchestr (KSO) se svým projektem „Tour de sídliště" loni sklidil obrovský úspěch, na který by muzikanti letos rádi navázali. Už dnes se od 19 hodin v karlovarské čtvrti Rybáře můžete zaposlouchat do předehry opery Figarova svatba nebo Prodané nevěsty.

Výběr neslavnějších skladeb Dvořáka, Smetany, Mozarta, Čajkovského, Brahmse a dalších si mohou dnes od sedmi hodin večer poslechnout obyvatelé lázeňské čtvrti Rybáře v Karlových Varech. Program koncertu můžete najít ZDE. Stejně tak i program populárních kolonádních koncertů. První se odehraje už tuto v sobotu na Tržní kolonádě od 15 hodin.

A jak popisují členové KSO samotný nápad na koncertování na sídlištích? „Loni jsme se všichni ocitli v situaci, kdy nikdo netušil, co bude dál. Pro nás bylo nejdůležitější začít opět hrát živou hudbu. Všechno zlé je pro něco dobré, a to platí i o našem nápadu, vyjet mezi paneláky v našem městě a hrát lidem přímo pod jejich okny-zbývalo si jen počkat na dobu, kdy bude možné shromáždit ve venkovních prostorách více než 50 osob,“ popisují členové orchestru.

Nakonec loni odehráli na karlovarských sídlištích deset koncertů, na kterých vždy zazněla Dvořákova Novosvětská symfonie.

„Netušili jsme úplně, do čeho jdeme, ale atmosféra to byla nakonec natolik kouzelná a radostná, že jsme se rozhodli projekt zopakovat i kdyby pandemie skončila,“ dodávají.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Žijeme regionem

Štítky KSO, Karlovarský symfonický orchestr, koncert, sídliště, Karlovy Vary Tour de sídliště, Hranice V-Rybáře, Prodaná nevěsta, svatba, Karlovy Vary, orchestr, projekt, Symfonie č. 9

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Symfonici opět rozehrají svůj koncert na sídlišti, tentokrát v Rybářích  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.