Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Karlovarský symfonický orchestr se loučí s šéfdirigentem Janem Kučerou

Streamovaným koncertem se ve čtvrtek večer rozloučí hudebníci Karlovarského symfonického orchestru (KSO) se svým šéfdirigentem Janem Kučerou. A loučení to bude velmi netradiční.

„Symbolické rozloučení Jana Kučery s pozicí šéfdirigenta KSO se odehraje v rámci streamovaného koncertu, ve kterém mimo jiné zazní Šostakovičova Symfonie č. 9 Es dur, op. 70. S napětím je ale očekávána také první skladba - premiéra houslového koncertu Jana Kučery, který se jako autor karlovarskému publiku představil již několikrát a vždy s obrovským ohlasem. Naposledy dokonce i v roli sólisty svého klavírního koncertu,“ říká Marcela Kohušová s marketinkového oddělení KSO.

Koncert je naplánován na čtvrteční večer. Od 19:00 hodin ho budou moci posluchači shlédnout na internetovém kanále Youtube, kam bude přenášen živě.

„Houslového partu se ujme David Pokorný, primárius brilantního souboru Epoque Quartet. Dlouholetá symbióza autora s pány z kvartetu, který pravidelně interpretuje a natáčí jeho skladby, slibuje výjimečný zážitek,“ dodává Marcela Kohušová.

Šéfdirigent Jan Kučera měl v Karlových Varech ukončit své angažmá v loňském roce. Kvůli pandemii se ale rozhodl ještě rok v lázeňském městě setrvat. Pak ale na svůj post rezignoval kvůli odvolání ředitele KSO Petra Polívky. Ve čtvrtek tak své angažmá v Karlových Varech symbolicky ukončí. Výběrové řízení na nového ředitele KSO je v současné době ukončeno a probíhá výběr nejvhodnějšího kandidáta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KSO

Štítky koncert, KSO, stream, YouTube, Karlovy Vary, Jan Kučera, Karlovarský symfonický orchestr, David Pokorný, orchestr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský symfonický orchestr se loučí s šéfdirigentem Janem Kučerou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.