Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Výlohy v Sokolově se opět promění v jeviště, svůj um předvedou mistři ve slam poetry

Kavárna, kadeřnictví nebo třeba řeznictví. Všechna tato místa se na chvilku proměnila v prosklené pódium v rámci projektu Oživujeme sokolovské výlohy. Dnes od šesti hodin večer mohou lidé obdivovat umění mistra České republiky a vicemistra ve slam poetry Filipa Korytu, kterého fanoušci znají jako Dr. Filipitche. Sekundovat mu bude Robert Netuka, vystupující pod pseudonymem Tukan.

„Dneska už to bude počtvrté, co oživíme sokolovské výlohy. Inspirací byla samozřejmě i Cirk La Putyka v Praze, ale také jsme chtěli lidem ve městě dát i v době pandemie trochu kultury. Jak se ukázalo, tak to funguje. Lidé se zastavují a jsou z toho nadšení. Zároveň to dává i pocit naděje samotným vystupujícím, že se jednou opět vrátí vše do normálu,“ vysvětluje místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček.

Lidé tak mohli například zhlédnout představení loketského houslisty Vítězslava Adamce, který vystoupil se zpěvačkou a kytaristkou Petrou Kriegerovou. Stejně tak se mohli lidé na chvilku zastavit u vystoupení umělců ze ZUŠ Sokolov. Zatím se zde představovali čistě lokální umělci, dnes to bude trochu jiné. Vystoupí zde totiž špičky české slam poetry, Filip Koryta a Robert Netuka.

„Pánové nejsou žádní troškaři, protože společně dosáhli také třikrát na titul Mistrů ČR v duo slamu. Vystupují v klubech, barech, střihli si se svou tvorbou i vystoupení před mnohatisícovým davem na Letný a jsou ikonami na české slamové scéně,“ lákají pořadatelé.

Na Starém náměstí mohou lidé dorazit v šest hodin večer. Důležité je však dodržet všechna platná opatření, tedy hlídat si rozestupy a mít nasazený respirátor. Kdo by raději sledoval představení v pohodlí domova, může si zapnout přenos, který bude streamovaný na facebooku Městského domu kultury v Sokolově.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Slam poetry CZ + MDK Sokolov

Štítky Sokolov, výlohy, Slam poetry, Filipitch, Tukan, oživujeme výlohy, Česko, umění, Cirk La Putyka, Vítězslav Adamec, Praha, Filip Koryta, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výlohy v Sokolově se opět promění v jeviště, svůj um předvedou mistři ve slam poetry  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.