Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Za streamovaný koncert zaplatili hudební fanoušci 164 tisíc korun

Na konci února proběhla v karlovarské KV Aréně benefiční akce nazvaná, Muzikanti pomáhají, jejíž výtěžek předčil všechna očekávání. Během koncertu se vybralo 164 tisíc korun, které poslouží handicapovaným sportovcům a seniorům.

„Akce, která proběhla 26. a 27. února v prostorách Haly míčových sportů KV Areny formou on-line livestreamu. Měli jsme více než 15 tisíc zhlédnutí a vybraná částka nás velmi mile překvapila,“ uvedl Vladimír Suchan pořadatel koncertu.

Na organizaci akce, která probíhala v obrovské koronavirové krizi se podílelo i město Karlovy Vary a KV Aréna. Celkem se na pódiu vystřídalo deset převážně regionálních kapel, což svědčí o tom, že lidem prostě kultura chybí.

„Celkem se na uspořádání akce podílelo 108 muzikantů a techniků a díky pochopení, vstřícnosti a podpoře vedení Města Karlovy Vary a KV Arény se nám povedlo realizovat dva čtyřhodinové koncerty na podporu charitativních akcí pro sportovce a seniory v Karlových Varech,“ pokračuje dále pořadatel.

Jeho slova potvrdil i jednatel KV Arény Roman Rokůsek, který už v době koncertu říkal, že je za takovou akci moc rád. „Máme dostatek šaten a měli jsme objednané i antigenní testy pro muzikanty a všechny, kdo se na přádání koncertu podíleli. Takže opatření byla maximální a pro nás je dobře, si vyzkoušet i takovéto věci,“ uvedl Roman Rokůsek.

Částka ve výši 163.807,33 korun bude rozdělena mezi Sportovní klub Kontakt Karlovy Vary, který od pořadatelů obdrží  25 tisíc korun na pronájem plaveckých drah a posilovny, dalších 25 tisíc korun obdrží SKV Sharks Karlovy Vary na pořádání sledge hokejového turnaje a 110.000 Kč příspěvková organizace města MZSS Karlovy Vary na vytvoření seniorského kulturního programu.

„Všem dobrovolným přispěvatelům a všem, kteří se na akci organizačně a umělecky podíleli, patří samozřejmě obrovský dík. Koncerty v Hale míčových spotů KV Arény se stanou tradiční charitativní akcí vždy v termínu mezi Vánocemi a Silvestrem,“ dodal Vladimír Suchan s tím, že další koncert MUZIKANTI POMÁHAJÍ, se uskuteční 27. prosince 2021.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto agentura Vlny

Štítky Muzikanti pomáhají, benefiční koncert, výtěžek, Karlovy Vary, koncert, KV Arena, koronavirová krize, silvestr, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za streamovaný koncert zaplatili hudební fanoušci 164 tisíc korun  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.