Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lucie Bílá záchranářům v Karlových Varech nezazpívá

Město Karlovy Vary neuspořádá dvě plánované kulturně společenské akce. Koncert Lucie Bílé na městském atletickém stadionu, který se měl uskutečnit v sobotu 26. září, stejně jako Podzim s lázeňskými lesy naplánovaný na 10. října, neproběhnou. Důvodem je aktuální vývoj epidemiologické situace a nezbytná opatření, která se promítají do organizace hromadných akcí.

„Koncert Lucie Bílé měl podtitul ‚Pojďme se znovu bavit‘. A Podzim s lázeňskými lesy měl být zábavnou akcí pro celé rodiny s dobrým jídlem, sportovními aktivitami, živou hudbou, prezentací práce lesníků a dalším atraktivním programem. Po zvážení všech okolností jsme se rozhodli, že obě akce zrušíme a počkáme na období, kdy budou jak pro nás jako pořadatele, tak pro účastníky, takové akce opravdovou zábavou bez striktních, ale pochopitelných omezení, nejistoty a obav,“ uvedla primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová (ANO)

Vedení města dále přiznává, že obavy a nejistota týkající se situace kolem nemoci Covid-19 se odrazila i v malém zájmu o hromadné akce.

„Počet prodaných vstupenek na koncert Lucie Bílé byl i přes velmi příznivou cenu 280 korun minimální. Jde nám o zdraví a bezpečnost našich občanů, proto jsme se rozhodli podzimní koncert raději zrušit," vysvětluje dále primátorka s tím, že vedení města aktuálně pracuje na přípravách Vánočních trhů, kterými se pokusí kulturní dění ve městě znovu oživit.

Lázeňské lesy Karlovy Vary uspořádají svou již připravenou a avizovanou akci v pozdějším termínu, buď ještě v letošním roce, nebo na jaře příštího roku. O koncert Lucie Bílé ale příznivci nepřijdou, neboť město ho chce uspořádat v jiném termínu.

„Koncert Lucie Bílé se uskuteční v náhradním termínu v roce 2021. Zakoupené vstupenky je ale možné vrátit v místě nákupu,“ doplnila mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Zrušený koncert Lucie Bílé není zdaleka prvním. Na západě Čech došlo ke zrušení řady menších i větších akcí. V minulých dnech například město Cheb zrušilo koncert rockové kapely Lucie, která měla stejně jako zpěvačka Lucie Bílá poděkovat záchranářům za boj s nemocí Covid-19.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky koncert, poděkování, Karlovy Vary, Lucie Bílá, zrušení, les, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011, Lucie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lucie Bílá záchranářům v Karlových Varech nezazpívá  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.