Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pořadatelé ruší koncerty, lidé mají v nových opatřeních zmatek a nekupují lístky

Už čtyři akce musel na příští rok přeložit pořadatel koncertů a majitel agentury Vlny Vladimír Suchan. Na vině jsou především nová opatření, kvůli kterým lidé přestávají nakupovat vstupenky. Momentální omezení se týkají pouze vnitřních prostor, podle organizátorů lidé nové pokyny špatně pochopili a často volají, jestli si musí na koncert brát roušky.

Jeden z prvních koncertů, který se musel zrušit je ten nedělní v Lokti. Vystoupení Dagmar Peckové se tak odkládá na podzim. Vstupenky je možné vrátit i uplatit v náhradním termínu. A stejně tak to bude i s řadou dalších akcí. Lidé si mnohdy opětovná protipandemická opatření vyložili špatně a tak raději zůstávají doma.

Dneska ani ti lidé nevědí, že my žádné omezení venku nemáme, ale já už měl od rána x telefonátů, jestli to teda bude, jestli si mají vzít roušky nebo jaký máme počet lidí, jestli 500 nebo 1000. Volal mi pán, jestli si má zítra vzít zítra na koncert roušku a já říkám, že ne. Špatně to pochopil,“ popisuje aktuální situace pořadatel koncertů a majitel agentury Vlny Vladimír Suchan.

O celý rok se odkládá i srpnový koncert na sokolovském koupališti Michal, kde mělo vystoupit několik účinkujících jako je například Alkehol nebo Arakain. Původní termán 21.8.2020 se tedy mění na 20. srpen 2021. Vstupenky zůstávají v Platnosti.

„Trošku jsme předběhli dobu a oznámili jsme i přeložení Podmol Brothers Motivation Show, to je show na motorkách, která měla být v KV aréně a ještě, že jsme to udělali, protože to je velké omezení v rámci toho, že to udělali na 500 diváků, takže i toho bude příští rok, plánujeme začátkem května,“ oznamuje odložení další akce Suchan.

Opětovné zavedení koronavirových opatření oznámil ministr zdravotnictví na čtvrteční tiskové konferenci. Od soboty je opět povinná ochrana dýchacích cest na vnitřních akcích s účastí vyšší než 100 osob. Od pondělí bude omezena kapacita vnitřních akcí na 500 osob. Opatření platí pro celé Česko.

„Nechceme tu zavádět žádná opatření, která by omezovala ekonomiku nebo volný pohyb osob. Dnes přijatá opatření vycházejí z informací krajských hygienických stanic a z jejich zkušeností s novými ohnisky," řekl na dnešní tiskové konferenci ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO).

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky koncert, koronavirus, covid-19, kultura, opatření, vstupenka, rouška, Dagmar Pecková, Adam Vojtěch, ANO 2011, Arakain, Alkehol, Krajská hygienická stanice, vlna, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořadatelé ruší koncerty, lidé mají v nových opatřeních zmatek a nekupují lístky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.