Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

U Chebu vznikne nová křižovatka na Podhrad, narostla zde doprava

V Chebu začne stavba nové okružní křižovatky na jižním obchvatu u odbočky na Podhrad. Změnu dopravního řešení si vyžádal nárůst dopravy. Souvisí s rozvojem této oblasti, která by se navíc měla rozšiřovat i v dalších letech. Novinářům to dnes řekl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN). Stavba potrvá do podzimu a vyžádá si i dopravní omezení.

„Celá trasa je poměrně intenzivně využívaná a v Podhradu vznikly nové objekty, ať už s nějakou produkcí nebo s logistickým zaměřením, a to samozřejmě klade daleko vyšší nároky na napojení na jižní obchvat Chebu. To už samozřejmě konvenční křižovatka už dávno nesplňuje. Proto vzniká ta kruhová křižovatka, která by měla tyto problémy odstranit a zároveň zjednodušit život i obyvatelům Podhradu, kteří mají občas i problém se napojit na obchvat Chebu,“ uvedl Kulhánek.

Podle Jiřího Šlachty, ředitele Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje, která je zadavatelem stavby, bude modernizace křižovatky stát zhruba 21,6 milionu korun, přičemž 13,2 milionu korun získá kraj z Integrovaného regionálního operačního programu. Podle smlouvy by stavby měla skončit v listopadu. Během stavby bude nutné omezit dopravu, a to tak že v provoz bude řízen kyvadlově semafory.

Jak dnes doplnil starosta Chebu Jan Vrba (ANO), v Podhradu je nová průmyslová hala a počítá se i z využitím dalších pozemků podél silnice na Podhrad, kde má vzniknout další malá průmyslová zóna. Výhledově se také počítá s dopravním napojením z Podhradu do Hájů, čímž by se ulevilo dopravě v centru města.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Cheb

Štítky ČR, silnice, stavby, správa, Cheb, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Chebu vznikne nová křižovatka na Podhrad, narostla zde doprava  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.