Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V březnu na silnicích v Karlovarském kraji zemřel jeden člověk, stejně jako loni

V březnu zemřel při dopravních nehodách na silnicích v Karlovarském kraji jeden člověk, stejně jako loni v tomto období. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly pět životů. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

Celkem se během března stalo 170 nehod, což je o 31 více než loni. Při nehodách byl jeden člověk těžce zraněn, 21 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 8,34 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Jedna z největších nehod se stala 15. března u Bochova na Karlovarsku, kde se odpoledne na silnici I/6 při hromadné nehodě srazilo deset osobních a tři nákladní auta. Tři lidé se lehce zranili. Provoz na hlavním tahu mezi Prahou a Karlovými Vary byl omezený zhruba čtyři hodiny. O den později se na silnici I/20 z Toužimi směrem do Plzně srazily nákladní automobil a dodávka. Při nehodě byl jeden člověk zraněn středně těžce.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejtragičtějšími dny končícího měsíce byly čtvrtek 16. března a pátek 24. března s 11 nehodami.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, nehoda, automobilová, březen, 2023, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V březnu na silnicích v Karlovarském kraji zemřel jeden člověk, stejně jako loni  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.