Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Karlovarští silničáři mají novou práci. Opraví silnici mezi Starým Rybníkem a Vojtanovem

Na silnicích v Karlovarském kraji vypuknou v nejbližší době nové stavební práce i uzavírka. Silničáři se pustí do rekonstrukce tři kilometru dlouhého úseku mezi Starým Rybníkem a Vojtanovem na Chebsku. Zelenou návrhu, jenž vyjde na více než padesát milionů korun, dali krajští radní.

O opravě vozovky mezi dvěma obcemi nedaleko Chebu se mluví dlouhodobě. Nyní vedení kraje souhlasilo, aby se dělníci pustili do práce. S opravou začnu ve chvíli, až úředníci zvolí vítěze výběrového řízení. Úřad chce, aby vyhrála zakázku firma, jež podá nejlevnější nabídku. 

Jedná se o komunikaci, kterou řidiči nejčastěji využívají, pokud se chtějí co nejrychleji dostat na hraniční přechod Vojtanov. Ačkoliv se budou muset připravit na jistá omezení, protože stavba bude probíhat za úplné uzavírky, věřím, že se do budoucna zlepší komfort jejich cestování i samotná bezpečnost. Předpokládáme, že stavba by měla být hotova nejpozději ve čtvrtém kvartálu příštího roku,“ uvedl Jan Bureš (ODS), neuvolněný krajský zastupitel pro oblast dopravy.

Uskuteční záměru, jenž vyjde minimálně na 55 milionů korun, umožní, že silnice II/213 se modernizuje a šířkově i výškově upraví podle současných norem. „Kromě toho, že komunikaci čeká kompletní pokládka nového povrchu, dojde i k úpravě odvodňovacích příkopů, silničních propustků a doplněno bude také vodorovné a svislé dopravní značení. Součástí zakázky je rovněž výstavba nové dešťové kanalizace v průjezdním úseku obce Starý Rybník. V době provádění stavebních prací bude objízdná trasa svedena po silnicích I. a III. třídy. Řidiči budou o chystané uzavírce včas informováni,“ dodala Veronika Svobodová z tiskového odboru Karlovarského kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky Karlovarský, Kraj, Rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští silničáři mají novou práci. Opraví silnici mezi Starým Rybníkem a Vojtanovem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.