Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kraj plánuje opravu zchátralého mostu na frekventované krušnohorské cyklotrase poblíž Přebuzi

Karlovarský kraj chystá opravit hojně využívaný most na Přebuzi přes řeku Rolavu na cyklostezce Přebuz – Chaloupky. Předpokládá se, že akce by měla vyjít na více jak 6,5 milionu korun včetně DPH.

„Lokalita Přebuzi patří k jedněm z nejvyhledávanějších v našem kraji. Nachází se zde národní přírodní rezervace Rolavská vrchoviště, bývalý cínový důl Rolava a zajatecký tábor Sauersack. Do těchto míst míří každoročně tisíce nejenom pěších turistů, ale i cyklistů a v zimě běžkařů. Proto bylo nutné, abychom přistoupili k opravě mostu přes řeku Rolavu, který je dlouhodobě v havarijním stavu a byl navržen k demolici. Nový most v podstatě navazuje na historickou podobu původního mostu a současně má umožnit i pohyb strojů pro úpravu běžeckých tras,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Dalibor Blažek, jenž má v gesci oblast správy majetku a investic.

Most se nachází na místní cyklotrase č. 2000 Pernink – Nové Hamry – Rolava. Předmětem stavebních prací by měla být rekonstrukce stávající spodní stavby i nosné konstrukce mostu. Spodní stavba bude zbudována ze železobetonových opěr, pohledové plochy opěr včetně křídel pak ozdobí kamenný obklad. Vrchní část mostu utvoří dřevěná konstrukce z dubového dřeva a z toho samého dřeva bude zhotoveno i zábradlí. Úpravy čekají také koryto řeky, přilehlé svahy a komunikaci. Se stavebními pracemi by se mělo začít v květnu letošního roku, přičemž most by měl být hotov ještě tuto sezónu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky oprava mostu, most přes řeku Rolavu, cyklostezka Přebuz – Chaloupky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj plánuje opravu zchátralého mostu na frekventované krušnohorské cyklotrase poblíž Přebuzi  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.