Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Připravíme parkovací domy, přemýšlí v Karlových Varech o penězích z dotací

Karlovy Vary využijí dotace od Karlovarského kraje pro města zapsaná na seznam UNESCO především na studie parkovacích domů. V první fázi by mělo jít o parkovací domy u Galerie umění a v Polské ulici v Drahovicích. Dalším místem, které chce město pro parkovací dům připravit, bude areál bývalého podniku služeb Kattenbeck v Bohaticích. Zároveň začne město hledat silného investora, řekl radní Karlových Varů Petr Bursík (ODS).

Ze dvou milionů korun, které město získalo na podporu projektů souvisejících se zápisem města na seznam kulturního dědictví UNESCO, chtějí Karlovy Vary finančně podpořit studie dvou parkovacích domů a pak také úpravy Zámecké věže, kde má vzniknou expozice věnovaná zápisu evropských lázní na seznam UNESCO. Prioritu mají ovšem parkovací domy, protože pro další rozvoj turistického ruchu jsou nezbytné.

„Mezitím budeme především hledat partnera, který do toho s městem Karlovy Vary půjde, protože samozřejmě ta investice bude v řádech set milionů korun a město Karlovy Vary na to ve svém rozpočtu nemá. Takže budeme hledat partnera, který by do toho vstoupil s námi," uvedl radní Bursík.

Parkovacích domů má v Karlových Varech vzniknout více, město je chce postavit nejen v okolí lázeňského centra, ale i v dalších čtvrtích. Jenže tyto parkovací domy nebudou mít takovou výtěžnost jako parkovací domy v centru města. Vedení Karlových Varů by tak dalo přednost investorovi, který by investoval nejen do ekonomicky výhodných lokalit, ale i do těch, které by se zaplatily v delším časovém období.

Parkování v Karlových Varech je dlouhodobý problém, a to hlavně v centru města. Obvyklá hodinová sazba za parkování je nyní 40 korun za hodinu, ale ve špičkách je těžké vůbec parkovací místo v okolí centra najít. Na sídlištích je zase nedostatek parkovacích míst daný tím, že v době výstavby nikdo nepočítal s tím, kolik přibude aut.

Hodnocení článku je 34 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto parkovaní Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Parkování, Stavba, Investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Připravíme parkovací domy, přemýšlí v Karlových Varech o penězích z dotací  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.