Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ředitelství silnic a dálnic chystá dvě stavby u Bečova nad Teplou

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chystá v Bečově nad Teplou opravy dvou úseků silnice I/20. Letos by měli stavbaři opravit úsek mezi Vodnou a Bečovem a pro příští rok ŘSD plánuje úpravy serpentin nad Bečovem. Částečné narovnání silnice by mělo v serpentinách zvýšit bezpečnost a snížit počet nehod, které se zde hlavně při špatném počasí stávají často.

"Tento rok plánujeme opravit 1,5 km dlouhý úsek silnice I/20 mezi Vodnou a Bečovem nad Teplou. Zhotovitelem stavebních prací v hodnotě 14,79 mil. Kč bez DPH je společnost Silnice Topolany a.s.," uvedla Dana Zikešová z tiskového oddělení ŘSD.. Rekonstrukce si vyžádá částečnou uzavírku, kyvadlový provoz bude řízen semafory. Stavební práce budou zahrnovat výměnu krytových vrstev vozovky a sanaci podkladních vrstev. Stavba má podle plánu trvat 13 týdnů.

Podstatně náročnější pak má být stavba v serpentinách nad Bečovem, kterou ŘSD plánuje na rok 2024. Cílem je zlepšit stavební uspořádání nejproblematičtějšího úseku, kde je nejvíc nehod. Stavební úpravy budou znamenat zvětšení poloměrů některých nebezpečných zatáček na trase z Bečova nad Teplou do Plzně. Stavba má podle předpokladů stát 160 milionů korun.

"Ke stavbě je vydané stavební povolení, přípravu máme hotovou a chystáme se na zahájení výběrového řízení zhotovitele stavby. Předpokládáme, že tento rok bychom mohli vybrat zhotovitele stavby a příští rok stavbu realizovat," doplnila Zikešová.

Ze všech nehod, které se zde v posledních letech staly, se jen jedna stala v prostoru křižovatky, 48 havárií se stalo mimo křižovatku v úseku zatáčky, případně v těsné blízkosti zatáčky.

Silnice I/20 nad Bečovem ve směru na Plzeň prudce stoupá a v zatáčkách se táhne po obvodu kopce. Zatáčky jsou velmi ostré a hlavně při dešti, sněžení nebo náledí se často stává, že auta havarují. Obvykle to pak na dlouhé hodiny zastaví dopravu na jedné ze dvou hlavních tras mezi Karlovarským a Plzeňským krajem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv

Štítky ČR, silnice, stavby, ŘSD, Bečov nad Teplou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelství silnic a dálnic chystá dvě stavby u Bečova nad Teplou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.