Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Železničáři zdemolovali nádraží v Aši a začnou se stavbou nové stanice

S velkým očekáváním vyhlíží v západočeského Aši stavbu nového nádraží. Dělníci zbourali starý objekt a nyní se vrhnou do stavby stanice, za níž Správa železnic zaplatí desítky milionů korun. Současně vzniká i parkoviště či autobusová točna. Vše má být hotovo ještě letos.

Stavaři pracují na novém železniční uzlu pro Aš od listopadu minulého roku. Po čtvrt roce roce prací mají za sebou demoliční práce, kterými srovnali se zemí padesát let starý objekt. Nyní investor, jímž je Správa železnic, zahájí budování vypráví budovy. Počítá se, že do konce roku se bude na západě Čech stříhat páska. 

„Součástí investice je také parkoviště s 22 místy, které zainvestuje, stejně jako vybudování nové nádražní budovy, Správa železnic. V blízkosti nádraží se počítá s autobusovou točnou, jejímž investorem je město Aš. Z nádraží se zachová pouze zastřešení nástupiště do vlaků směřujících do německého Hofu, které projde celkovou renovací,“ popsal mluvčí radnice v Aši Milan Vrbata

Chystaná přízemní stavba, kterou vytvoří dva výškově i materiálově odlišné kvádry, má být energeticky úspornější než současné stanice, jež pochází ze sedmdesátých let minulého století. Za práce zaplatí státní podnik bezmála 70 milionů korun. Peníze do projektu vložila i Aš, jež necelý osm miliony korun podílí na stavbě autobusového terminálu. .

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Aš

Štítky , demolice, Nádraží,

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Železničáři zdemolovali nádraží v Aši a začnou se stavbou nové stanice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.