Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

K hromadné nehodě na průtahu se probily jen dva z pěti hasičských vozů. Řidiči nevytvořili záchranářskou uličku

Pouze dva z pěti vyslaných hasičských vozů se dokázaly probít beznadějně ucpaným průtahem přes Karlovy Vary k hromadné nehodě tří vozidel, která se tam stala. Řidiči v místě absolutně nedokázali vytvořit záchranářskou uličku, kterou by hasiči mohli projet.

Podle prvních hlášení se mělo jednat o nehodu pěti až šesti automobilů. „Z toho důvodu vyslalo operační středisko na místo pět družstev hasičů. Až na místě hasiči zjistili, že se jedná o dopravní nehodu dodávky, osobního auta a motorky s jednou zraněnou osobou. Z pěti vyslaných hasičských aut se na místo události dostaly pouze dvě. Ostatní zásahové vozy bohužel nedojely kvůli tomu, že řidiči nedokázali vytvořit záchranářskou uličku,“ popsal dramatickou událost mluvčí hasičů Martin Kasal.

Průtah byl beznadějně ucpaný a nebylo možné projet. „V těchto místech na průtahu městem není snadné tuto uličku vytvořit, chybí dostatečně široké odstavné pruhy za krajnicí. A právě proto je nutné, aby řidiči ve chvíli, kdy dojíždí kolonu na průtahu, tak aby dostatečně včas zareagovali a správně zastavili vozidla tak, aby bylo možné projet. Například tak, že nechají mezi sebou a vozidlem vepředu dostatek místa. Zvlášť, pokud ve druhém pruhu například již stojí nákladní auto,“ říká mluvčí hasičů.

Podle Kasala nebylo výjimkou, že v koloně stály i dvě nákladní auta vedle sebe, což je prostě v tu chvíli naprosto neřešitelná situace, která následně vede k tomu, že se záchranné složky nedostanou včas na místo pomoci. „Buďte prosím ohleduplní, záchranářská ulička v kolonách je jedinou šancí, jak se mohou záchranáři dostat k místu nehody,“ dodal.

Nehoda se stala na silnici I/6 v Karlových Varech, konkrétně v ulici Táborská ve směru na Prahu. Devětatřicetiletý řidič osobní automobilu značky Ford zřejmě nedodržel dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za vozidlem značky Volkswagen, které řídil osmašedesátiletý řidič. Ten měl zareagovat na situaci v provozu sešlápnutím brzdového pedálu a po chvíli s vozidlem zastavit. „Devětatřicetiletý řidič automobilu značky Ford na to měl reagovat vybočením do levého jízdního pruhu. Poté mělo dojít k nárazu pravé přední části automobilu značky vozidla Iveco, které jelo právě v levém jízdním pruhu, do automobilu značky Ford. Následkem nárazu byl automobil značky Ford odražen do pravého jízdního pruhu, kde narazil do stojícího vozidla značky Volkswagen. Do levé zadní části automobilu značky Ford měl poté narazit motocykl značky Yamaha," popsal havárii mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění jednačtyřicetiletého řidiče motocyklu a spolujezdce z osobního automobilu značky Ford. Oba byli převezeni k ošetření do nemocnice. Všichni řidiči se podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která u všech vyšla s negativním výsledkem. Po dopravní nehodě byla pozemní komunikace několik minut zcela uzavřena. Provoz v místě dopravní nehody řídili policisté. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 200 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS KVK, Policie ČR

Štítky hromadná nehoda, záchranářská ulička, nehoda tří vozidel, ucpaný průtah, havárie, Ford Motor Company, Karlovy Vary, dopravní nehoda, automobil, Martin Kasal, Volkswagen, Yamaha, Iveco, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K hromadné nehodě na průtahu se probily jen dva z pěti hasičských vozů. Řidiči nevytvořili záchranářskou uličku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.