Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Oprava silnice a skalního svahu za 60 milionů v Jáchymově bude hotová koncem října

Rekonstrukce silnice I/25 v Jáchymově na Karlovarsku bude hotová do konce října. Jde o hlavní tah z Karlových Varů na Boží Dar a dál do Německa. Součástí projektu Ředitelství silnic s dálnic (ŘSD) za více než 60 milionů korun byla také oprava skalního masivu a stavba opěrné zdi. Zároveň ŘSD na téže silnici dokončuje rekonstrukci mostu v Horním Žďáru.

Práce v Jáchymově začaly v listopadu minulého roku. „Nejdříve jsme očistili a zasíťovali skalní masiv vpravo ve směru na Boží Dar, na protější straně postavili opěrnou zeď o délce 300 metrů, vyfrézovali vozovku a položili nový asfalt na přibližně 800 metrů dlouhém úseku, a to od začátku obce až k okružní křižovatce," uvedla mluvčí ŘSD Dana Zikešová.

Oprava hlavního tahu na Boží Dar a Německo je jedna z největších letošních investic ŘSD v Karlovarském kraji. Aktuálně zde silničáři provádí dokončovací práce. Provoz je omezen lokálně v místě prací. Stavební práce budou kompletně hotové do konce října, poté bude místo obousměrně průjezdné bez omezení.

Oprava mostu přes Jáchymovský potok v Horním Žďáru začala letos v dubnu. Kvůli špatnému stavbě-technickému stavu musela stavební firma provést kompletní rekonstrukci včetně nové nosné konstrukce. Obnova mostu vyšla zhruba na 15 milionů korun. Stavební práce plánuje ŘSD ukončit v listopadu tohoto roku. Nyní je na místě kyvadlový provoz řízený semafory.

Aktuálně ŘSD v kraji opravuje mosty také u Aše a Pomezí nad Ohří. Obě stavby by měly být hotové ještě letos. Stavební práce se ale zastavily u oprav dvou mostů u obce Kfely, a to kvůli insolvenčnímu řízení původního zhotovitele. ŘSD chce na podzim vyhlásit nové výběrové řízení. Práce by tam mohly pokračovat v příštím roce na jaře.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, silnice, stavby, Jáchymov, Ředitelství silnic a dálnic, Boží Dar, Německo, Karlovarský kraj, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava silnice a skalního svahu za 60 milionů v Jáchymově bude hotová koncem října  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.