Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Problematický úsek cyklostezky u Ohře se dočká opravy, slíbil kraj 

Cyklostezka u řeky Ohře vedoucí mezi Chebem a Sokolovem se dočká opravy. Úsek u Třebeně dlouhodobě trápí špatný technický stav způsobený erozí vodního toku. Stavební práce obnáší zpevnění svahu. Kraj dá na investici přes dva miliony korun. 

Podle karlovarského náměstka hejtmana Dalibora Blažka (HNHRM), jenž má v gesci oblast správy majetku a investic, trvají problémy ve zmiňovaném úseku delší dobu. „Dlouhodobým působením eroze v ohybu řeky došlo k narušení stability svahu a následně také k jeho obnažení, a to až do bezprostřední blízkosti zpevněné části cyklostezky, která je právě v tomto místě hojně využívána nejen cyklisty, ale také bruslaři a pěšími. Odborným zásahem tak  dojde ke zpevnění svahu na pozemku, který jsme k tomuto účelu odkoupili od původního majitele,“ uvedl náměstek hejtmana.

Krajská rada se na svém posledním jednání domluvila, že situaci je nutné řešit. Na opravu vyčlenili krajští zástupci celkem 2,5 milionu korun. Za peníze dělníci zpevní svah břeh pozemku ve Vokově u Třebeně lomovým kamenem či štěrkopískem. Počítá se také s vysazením vrbového proutí podél stezky pro cyklisty. Jedná se se celkem o o dvaačtyřicet metrů dlouhý úsek. Na záměr už má úřad zpracovanou projektovou dokumentaci. 

Původně jsme počítali s nižšími náklady, které vycházely z projektové dokumentace z roku 2021, ale zdražování navýšilo cenu také tohoto projektu. Ačkoliv jsme nyní z rozpočtu vyčlenily 2,5 milionu korun, měli bychom se vejít do částky 2,2 milionu korun,“ dodal náměstek Blažek.     

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky Kraj, cyklostezka, Ohře, Investice, Eroze, oprava, svah, Třebeň, Dalibor Blažek, Cheb, Sokolov, Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Problematický úsek cyklostezky u Ohře se dočká opravy, slíbil kraj   |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.