Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Karlovy Vary opravují Východní i Nákladní ulici, zlepší parkování i bezpečnost

Karlovy Vary v současné době pracují na rekonstrukcích dvou ulic, Východní ulice v Drahovicích a Nákladní. Opravují se nejen vozovky, ale ve Východní ulici přibudou parkovací místa a v Nákladní zase nový chodník, který zde citelně chyběl.

Dohromady město vynaloží na rekonstrukce bezmála 18 milionů korun bez DPH, řekl novinářům náměstek primátorky Karlových Varů Petr Bursík (ODS).

Ve Východní ulici se projekt úprav silnice a parkoviště připravoval asi pět let. Části obyvatel se totiž nelíbilo, že nová parkovací místa vzniknou pod okny obytného domu. „Nicméně domluvili jsme se na nějakém řešení, tudíž je tam navýšení asi o 33 parkovacích stání. A pak jde o úsek podél parkoviště, kde se silnice asi o metr rozšíří, což bude pro řidiče příjemnější a bezpečnější,“ popsal Bursík.

Stavba by mohla být i díky zrychlenému tempu dodavatelské firmy dokončena zřejmě na přelomu září a října. Má stát 7,9 milionu korun bez DPH. Město pak podle Bursíka ještě opraví povrch v sousední Úvalské ulice, která nyní slouží jako objížďka po dobu stavby a už je značně poškozená.

V Nákladní ulici město za necelých deset milionů korun bez DPH provádí jednak sanaci svahu a stavbu opěrných zdí pod silnicí a následně zde vznikne nový chodník, který zde zatím chyběl. Podle primátorky města Andrey Pfeffer Ferklové (ANO) si lidé delší dobu stěžovali na to, že není možné se bezpečně dostat ze Sokolovské ulici k Ostrovskému mostu, protože na rušné Nákladní ulici museli chodit na kraji vozovky nebo v trávě ve vyšlapaných stezkách. To bylo hlavně v zimních měsících nebezpečné.

Na 410 metrů dlouhém úseku ale bude nutné postavit 110 metrů opěrných stěn. Stavba se přitom provádí za provozu, jen s částečnou úpravou šířky vozovky. V poslední ze tří etap zde ale bude nutné dopravu omezit semafory.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Karlovy Vary, parkování, Drahovice, ODS, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary opravují Východní i Nákladní ulici, zlepší parkování i bezpečnost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.