Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Převrácený návěs traktoru těžce zranil na Chebsku protijedoucí cyklistku

Traktor s návěsem naloženým pšenicí havaroval na silnici u Lipové na Chebsku. Náklad zrní se z převráceného návěsu částečně vysypal na vozovku. Bohužel se nehoda neobešla bez zranění. Při havárii se totiž vážně zranila protijedoucí třiadvacetiletá cyklistka.

„Na místě se převrátil přívěs traktoru, přitom zranil cyklistku. Hasiči na místě pomohli s ošetřením zraněné a zajistili místo nehody. U nehody zasahovala jedna jednotka hasičů, provoz v místě nehody byl po dobu záchranných prací zcela uzavřený,“ informoval mluvčí hasičů Martin Kasal. 

„Třiadvacetiletý řidič traktoru značky Deute-Fahr s připojeným přípojným vozidlem, na kterém vezl dosud nezjištěné množství zrna pšenice, vjel do zatáčky v obci Dolní Lipina a následně mělo dojít k pohybu přípojného vozidla. Na to zřejmě řidič adekvátně nezareagoval přizpůsobením rychlosti a mělo dojít k pohybu přípojného vozidla do protisměru, jeho převrácení a samovolnému vyklopení nákladu. Přitom mělo zároveň dojít ke střetu s protijedoucí třiadvacetiletou cyklistkou. Ta byla poté se svými vážnými zraněními převezena do nemocnice v Plzni," popsal nehodu policejní mluvčí Jakub Kopřiva. 

Řidič traktoru se po dopravní nehodě podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. Chebští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KVK, Policie ČR

Štítky nehoda traktoru, zraněná cyklistka, převrácený přívěs, cyklista, traktor, havárie, okres Cheb, Martin Kasal, Dolní Lipina, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Převrácený návěs traktoru těžce zranil na Chebsku protijedoucí cyklistku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.