Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hrozivá statistika víkendových nehod motocyklů na Karlovarsku, pro tři zraněné motorkáře přiletěl vrtulník

Policie zveřejnila podrobnosti k neradostné bilanci dopravních nehod s účastí motocyklů, které se staly během uplynulého víkendu. Od pátku do neděle vyjížděli policisté i záchranáři k šesti nehodám. Naštěstí ani v jednom z případů nedošlo k smrtelnému zranění. Tři zraněné motorkáře transportoval do nemocnic vrtulník leteckých záchranářů.

„Sedmapadesátiletý řidič motocyklu značky Yamaha jel v pátek kolem 17. hodiny po silnici druhé třídy poblíž Teplé na Chebsku. Po projetí pravotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost mokré vozovce a s motocyklem sjel z pozemní komunikace do příkopu. Při dopravní nehodě utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do nemocnice, kde byl následně hospitalizován. Škoda na poničeném motocyklu byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 50 tisíc korun,“ uvedl mluvčí policie Jakub Kopřiva.

V téměř stejnou dobu došlo k dopravní nehodě také na silnici první třídy poblíž Bečova nad Teplou. Teprve jednadvacetiletý mladík na motocyklu značky Yamaha taktéž zřejmě nepřizpůsobil rychlost mokré pozemní komunikaci, vjel do protisměru, kde se srazil s osobním automobilem značky Hyundai. Při této dopravní nehodě došlo k lehkému zranění jednadvacetiletého mladíka, který byl ošetřen Zdravotnickou záchrannou službou. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 100 tisíc korun.

Zatímco v sobotu se žádná nehoda motorkáře nestala, tak v neděli řešili policisté hned čtyři takové havárie. Krátce po 13. hodině poblíž Nejdku na Karlovarsku mělo dosud nezjištěné osobní vozidlo přejet do protisměru, kde ohrozilo právě projíždějícího pětatřicetiletého řidiče motocyklu značky Yamaha. Ten, aby zabránil střetu s vozidlem, tak měl sjet ze silnice a následně narazit do stromu. Řidič osobního vozidla měl po dopravní nehodě z místa ujet. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění pětatřicetiletého řidiče motocyklu.

„V rozmezí pouhé jedné hodiny, konkrétně od 14:20 hodin do 15:20 hodin, mělo dojít v Karlovarském kraji hned ke třem dopravním nehodám s účastí motocyklistů. Poblíž Šabiny na Sokolovsku zřejmě nezvládl devětapadesátiletý řidič motocyklu značky Yamaha po projetí zatáčky řízení, vjel do protisměru a následně příkopu. I v tomto případu naštěstí došlo pouze k lehkému zranění řidiče motocyklu. Tento přestupek policisté z dopravního inspektorátu vyřešili příkazem na místě, tedy pokutou, pro devětapadesátiletého řidiče,“ konstatoval policejní mluvčí.

Poblíž Lipové na Chebsku devětašedesátiletý řidič motocyklu značky Suzuki zřejmě taktéž nepřizpůsobil rychlost stavu pozemní komunikace a po projetí zatáčky sjel s motocyklem do příkopu. Řidič byl se svým zraněním letecky transportován do nemocnice v Praze, kde byl hospitalizován.

Čtyřicetiletý řidič motocyklu značky Kawasaki se během jízdy zřejmě dostatečně nevěnoval řízení a poblíž Trstěnic na Chebsku po projetí zatáčky nezvládl řízení. Následně měl prorazit tři plastové zelené balisety, urazit ukotvení pozinkovaných směrových tabulí, přeskočit příkop a po zhruba 80 metrech zastavit v poli. Při dopravní nehodě utrpěl zranění řidič motocyklu i jeho osmatřicetiletá spolujezdkyně. Oba byli letecky transportování do nemocnice v Plzni.

Ve většině případů, pokud jim to tedy zdravotní stav dovolil, se řidiči motocyklů podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. V ostatních případech byl nařízen odběr krve v nemocnici ke zjištění přítomnosti alkoholu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, nehoda motorkáře, zraněný motorkář, těžké zranění, motocykl, havárie, dopravní nehoda, Karlovarský kraj, Yamaha, okres Cheb, Hyundai, Suzuki, Kawasaki, Bečov nad Teplou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrozivá statistika víkendových nehod motocyklů na Karlovarsku, pro tři zraněné motorkáře přiletěl vrtulník  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.