Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Novou výpravní budovu za 34,5 milionů korun začnou budovat už v srpnu v Chodově

, aktualizováno 21. července 2022, 15:01

Stavbu nové výpravní budovy ve stanici Chodov na Karlovarsku začne budovat Správa železnic. Jde o projekt za cenu 34,5 milionu korun. Nová budova bude umístěna nedaleko vstupu do podchodu, vybudovaného v rámci modernizace nástupišť.

„Na místě současného nádraží vznikne točna a stání pro autobusy. Stavba bude spolufinancovaná EU. Práce by měly začít v průběhu srpna, jejich dokončení se předpokládá v říjnu příštího roku. Současný objekt ve stanici Chodov je ve špatném stavebně-technickém stavu, provozní náklady jsou příliš vysoké. Realizací investice se objem stavby přizpůsobí skutečným potřebám, současně se zjednoduší a zpřehlední pohyb cestujících,“ uvedla mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Součástí nové jednopodlažní nádražní budovy bude prostorná odbavovací hala s bezbariérovým přístupem. Uvnitř se budou nacházet pokladny, toalety, osvětlení a informační systém. „Hlavní vstup se předpokládá od dnešní pěší komunikace, další možnost přístupu bude od Nádražní ulice. Zároveň dojde k úpravě přednádražního prostoru, kde se vybuduje parkoviště P+R včetně stání pro motocykly a stání typu K+R u technologického objektu,“ řekla mluvčí. Před vstup do budovy se umístí také stání pro kola včetně dvou boxů. V místě dnešního objektu nádraží vznikne zastávka náhradní autobusové dopravy a točna autobusů.

Stavba naváže na už dokončenou modernizaci nástupišť, na která je přístup podchodem. V budoucnu se počítá s jeho prodloužením do severní části města, kde se očekává investiční výstavba.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Jan Luxík

Štítky nádražní budova, výpravní budova, stavba nové nádražní budovy, Chodov, Správa železniční dopravní cesty, Karlovarský kraj, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novou výpravní budovu za 34,5 milionů korun začnou budovat už v srpnu v Chodově  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.