Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Karlových Varech začal po rekonstrukci sloužit dopravní terminál u Tržnice

V Karlových Varech začal dnes znovu sloužit dopravní terminál u Tržnice. Hlavni uzel městské hromadné dopravy stavbaři celkově rekonstruovali za zhruba 30 milionů korun. Zhruba rok se museli cestující i lidé, kteří bydlí v okolí, přizpůsobit stavebním omezením.

„Nové jsou tu především povrchy, to znamená Varšavská ulice, Horova ulice, kde je parkování, jsou tu nové povrchy pro zeleň a pak samozřejmě i přístřešek pro cestující. Vysoutěžená cena byla necelých 30 milionů korun. Bude tam drobné navýšeni asi půl milionu korun, protože přístřešky byly v horším stavu, než jsme mohli v rámci průzkumu zjistit,” uvedl náměstek primátorky Petr Bursík (ODS).

Centrální zastávku, odkud se rozjíždějí autobusy MHD po celém městě, doplnily i elektronické panely s aktuálními časy odjezdů jednotlivých spojů a nové značení zastávek.

Jak dnes řekl Bursík, není to úplně ideální řešení, protože plnohodnotný integrovaný dopravní terminál, kde by se potkávaly autobusy městské i meziměstské i železnice, zatím nestojí. Ale do doby, než bude, chtělo město zlepšit podmínky alespoň pro cestující a autobusy MHD.

Podle místopředsedy představenstva pověřeného řízením Dopravního podniku Karlovy Vary Lukáše Siřínka by nová centrální zastávka měla poskytnout větší přehled a bezpečnost jak řidičům autobusů, tak i zvýšit komfort pro cestující.

Městský dopravní podnik spolu s otevřením terminálu u tržnice nasadí do zkušebního provozu i zapůjčený plně elektrický autobus. Chce vyzkoušet jeho výhody, využití i náklady na provoz. Autobusy MHD jezdí z větší časti na stlačený zemní plyn CNG. V současné době, kdy se ceny plynu i jeho dostupnost mění, je ale třeba zvažovat i jiné typy pohonu.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Karlovy Vary

Štítky ČR, MHD, stavby, správa, Karlovy Vary, městská hromadná doprava, ODS, Dopravní podnik Karlovy Vary, tržnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech začal po rekonstrukci sloužit dopravní terminál u Tržnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.