Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Z Karlových Varů se od příštího týdne začne létat do turecké Antalye

Od příštího týdne se začne z Karlových Varů létat do turecké Antalye. Přímou linku do turistického letoviska si na hlavní sezonu objednala cestovní kancelář Čedok. Obnoví se díky tomu provoz letiště pro charterové lety, informovala mluvčí cestovní kanceláře Kateřina Pavlíková. Po zrušení letů do Ruska nemělo letiště dosud žádný pravidelný spoj.

Pravidelnou linku z Karlových Varů do Antalye bude provozovat společnost Smartwings letadly typu Boeing 737-800 pro 189 cestujících. První let je naplánovaný na středu 15. června, poté by se mělo létat každou středu až do konce září. Doba letu je přibližně tři hodiny.

Charterové lety do Turecka finančně podpoří také Karlovarský kraj, který je vlastníkem letiště. Na jeden let dá 100 tisíc korun. Vzhledem k nejisté situaci na trhu ale bude příspěvek vázán jen na uskutečněné lety.

Jednatelka Letiště Karlovy Vary Alice Justina Undus již dříve uvedla, že lety přinesou letišti oživení po výpadku za epidemie covidu-19 i finanční výnosy. Při plné obsazenosti letadel by šlo až o 2800 odlétajících pasažérů, uvedla.

Karlovarské letiště se několik let potýká s problémy způsobenými zhoršenými vztahy s Ruskem. Kvůli protikoronavirovým opatřením přišlo v roce 2020 o jedinou pravidelnou linku mezi Karlovými Vary a Moskvou. Letiště jednalo s Čedokem i o lince do bulharského Burgasu, ale tato varianta nevyšla. V loňském roce na letišti, které je v majetku Karlovarského kraje, vzrostl počet komerčních letů. Podíl na tom měly především komerční lety spojené s pořádáním Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto travelsupport.eu

Štítky ČR, Turecko, letectví, turistika, správa, Karlovy Vary, letiště, Antalya, Čedok, Rusko, Smartwings, Karlovarský kraj, pandemie covidu-19, Boeing 737

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Karlových Varů se od příštího týdne začne létat do turecké Antalye  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.