Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kamion převážející nebezpečné látky skončil po střetu s osobákem převrácený mimo vozovku

, aktualizováno 26. května 2022, 10:00

Po střetu s osobním automobilem se převrátil na bok mimo vozovku kamion převážející nebezpečné látky. Nehoda se stala ve středu na silnici I/6 u odbočky na Pomezí nad Ohří na Karlovarsku. Lehké zranění utrpěli tři účastníci havárie. Až do večerních hodin pak trval zásah. Hasiči museli s maximální opatrností přeložit náklad nebezpečných látek, teprve poté bylo možné vyprostit havarovaný kamion. V akci byli 15 hodin.

„Kamion se po střetu převrátil na bok a zůstal ležet mimo vozovku pod mírným svahem. Nákladní auto převáželo různé jednotlivě balené látky, část z nich jsou látky nebezpečné. Při nehodě došlo k úniku nafty do půdy. Jiné látky neunikly, nedošlo k poškození obalů,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal.

Situaci na místě kontrolovali společně s hasiči zástupci odboru životního prostředí a Povodí Ohře. S ohledem na charakter převážených látek následně hasiči s maximální opatrností překládali náklad do náhradního vozidla tak, aby ani při této činnosti nedošlo k úniku nebezpečných látek. 

„Nebezpečné látky přeskládali hasiči na palety a poté s využitím jeřábu drážních hasičů je přeložili na přistavené náhradní vozidlo. O vyproštění kamionu se postarala odtahová služba, bylo nutné na místo povolat jeřáb s větší tonáží. Při záchranných pracích byl provoz v místě nehody řízený kyvadlově, během vyprošťování nákladního auta bylo potřeba provoz zcela uzavřít. Zásah trval až do večerních hodin. Po celou dobu zásahu bylo nutné kontrolovat, zda nedošlo k poškození obalů a úniku nebezpečných látek," dodal mluvčí Kasal. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky nehoda, kamion převážel nebezpečné látky, střet osobáku s kamionem, nebezpečná látka, Karlovarský kraj, Pomezí nad Ohří, Martin Kasal, Povodí Ohře (státní podnik)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamion převážející nebezpečné látky skončil po střetu s osobákem převrácený mimo vozovku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.