Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kvůli silnému větru uzavřeli silničáři komunikaci z Božího Daru na Klínovec

Kvůli silnému větru a sněžení uzavřeli silničáři komunikaci druhé třídy z Božího Daru na Klínovec, kudy jezdí lyžaři. Silnice na vrchol je uzavřena také z druhé stany od Ústeckého kraje od bývalého hotelu Nástup.

„Fouká tam silný vítr a tvoří se sněhové závěje a jazyky, silnice od kruhového objezdu na Božím Daru je zcela uzavřena. Dohlížíme tam na situaci," uvedl krajská policejní mluvčí Kateřina Pešková. Doba uzávěry závisí na vývoji počasí v lokalitě.

Podle dispečera krajských silničářů Josefa Bulky byly obě silnice na Klínovec z obou krajů uzavřené po 11:00. „Dali jsme tam značky zákazu vjezdu a nahrnuli hromadu sněhu, aby tam nikdo nemohl," uvedl. Podle Bulky jsou důvodem uzavření kromě větru a sněhových jazyků hlavně neukáznění řidiči, kteří parkují auta na silnici. „A my ji potom nemůžeme udržovat, protože se tam nedostaneme," uvedl. Podle něj se situace opakuje každý víkend, když se zaplní parkoviště na Neklidu a následně řidiči nechávají svá vozidla tam, kam dojedou.

Z Jáchymova do Božího Daru vede silnice první třídy, která je průjezdná až ke kruhovému objezdu. Odtud už na Klínovec vede jen jedna zhruba 1,5 kilometru dlouhá příjezdová cesta pro automobilovou dopravu. Navazující silnice už nejsou krajské, ale patří městu Boží Dar.

Netuším, jak dlouho bude uzávěra trvat, ale počítám, že to může být klidně do večera," řekl Bulka. Nevyloučil také uzavření úseku mezi Přebuzí a Rolavou na Sokolovsku, kde také nechávají stát své vozy běžkaři. „Máme tam točnu, která je věčně plná a máme problém se tam dostat," uvedl. Podle Bulky v nižších polohách nesněží, je tepleji a místy prší, ale problémy jsou ve vyšších polohách. „Neprůjezdné silnice zatím nemáme, ale vinou větru mohou začít padat stromy. Zatím ty problémy nemáme," řekl.

Skiareál Klínovec je v provozu včetně propojení s Neklidem a lanovkou z Jáchymova. Je otevřeno devět z 21 lanovek a vleků a 14 ze 32 sjezdovek," uvedl před polednem web lyžařského areálu a potvrzovaly to i on-line kamery.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, počasí, silnice, rekreace, Karlovarský kraj, Boží Dar, Klínovec, vichřice, Ústecký kraj, Jáchymov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli silnému větru uzavřeli silničáři komunikaci z Božího Daru na Klínovec  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.