Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na sídlišti Michal v Sokolově město postaví nová placená parkoviště

Sokolov chce vyřešit problém s nedostatkem parkovacích míst na největším sídlišti Michal. Nyní stavebníci pracují na prvním plánovaném parkovišti u vodojemu, kde by mělo být 80 parkovacích míst. Se stavbou parkovacích ploch chce radnice pokračovat. V každém následujícím roce plánuje město otevřít jedno nové parkoviště, řekl dnes novinářům místostarosta Jan Picka (nez.).

Záměrem města je vybudovat parkovací plochy za poplatek. Radnice tak reaguje na žádosti obyvatel, kteří jsou ochotni za svá místa zaplatit, aby vždy zaparkovali v blízkosti domova. Půjde o první placená parkoviště ve městě. "Poplatky budou směřovat k tomu, aby se tam ti, kteří si zaplatí parkovací místo, podíleli na samotném provozu parkoviště a aby se investice začala trochu městu vracet," řekl Picka.

První plocha, kde si budou moci lidé místa pronajmout, bude parkoviště u vodojemu ve Slavíčkově ulici. Investice sokolovských technických služeb SOTES a města činí 14 milionů korun a hotová by měla být ještě letos. Parkoviště bude za závorou a oplocené, firma osadí nové veřejné osvětlení i kamerový systém.

Na další dvě parkovací plochy město dokončuje projektovou dokumentaci. Půjde o etážová parkoviště. Se stavbou prvního u mateřské školy Alšova chce radnice začít v příštím roce. Druhé parkoviště, vzdálené několik desítek metrů od prvního, přijde na řadu v roce 2024. Celkem tak vznikne 100 nových míst. Náklady na výstavbu jsou kolem 25 až 30 milionů korun. Jejich přesnou podobu a cenu ukážou až hotové projekty.

Do budoucna chce radnice na sídlišti vybudovat také třípatrový parkovací dům v ulici Závodu Míru. Náklady se odhadují na 130 milionů korun, kapacita domu bude až 300 míst. Stavba by měla být ekologická, počítá se se zelenou střechou či se solárními panely.

Na stavbu parkovacích ploch v celém městě dá letos vedení města přes 20 milionů korun. V plánu je vybudovat například parkoviště po zbouraných domech v Hornické a v Heyrovského ulici.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, automobilová, parkování, Sokolov, sídliště, radnice, Jan Picka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na sídlišti Michal v Sokolově město postaví nová placená parkoviště  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.