Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Karlovarském kraji zemřelo loni při nehodách 15 lidí, což je více než v roce 2020

V Karlovarském kraji zemřelo v roce 2021 při dopravních nehodách na silnicích 15 lidí, v roce 2020 to bylo 11 obětí. Také nehod v loňském roce přibylo, policie jich eviduje 2466, což bylo o 238 více než předloni. Vyplývá to z přehledu, který dnes zveřejnila Policie ČR. Nejtragičtějším místem v kraji byly loni serpentiny na silnici I/6 nad Karlovými Vary.

Loňský rok je tak z pohledu obětí nehod nejhorším za poslední tři roky. Kromě 15 obětí nehod policie uvádí za rok 2021 i 47 těžce zraněných proti předchozím 65 a 592 lehce zraněných proti předloňským 661. Zraněných tak bylo méně, zato obětí přibylo. Celková způsobená škoda při dopravních nehodách dosáhla 146,7 milionu korun, zatímco v roce 2020 to bylo 115,5 milionu korun.

U 138 nehod, které se v kraji staly, hrál roli alkohol. U dalších 14 nehod policie zjistila u účastníka drogy. Hned dvě tragické nehody, při kterých zemřeli dva lidé, se staly krátce po sobě na silnici I/6 nad Karlovými Vary. V obávaných serpentinách nad lázeňským městem zemřeli dva lidé 1. srpna. Další lidé byli při nehodě zraněni. Jen nedaleko se pak stala 23. srpna další tragická nehoda. Zahynul při ní muž a dítě, další dva lidé se zranili. Ředitelství silnic a dálnic po nehodách začalo s úpravou silnice, omezila se zde rychlost, položila se speciální protismyková vrstva a v úseku se bude měřit rychlost kamerami.

Nehoda se dvěma mrtvými se odehrála i 10. prosince nedaleko Boučí na Sokolovsku. Srazila se zde tři osobní auta, dva lidé zemřeli, pět se zranilo. Z mapy nehod vyplývá, že nejvíce nehod se stává v Karlových Varech a okolí, v Chebu a okolí nebo u Mariánských Lázní. Větší koncentrace nehod je také u Kraslic nebo u Aše.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Drbna

Štítky Statistika, Karlovarský, Nehody, Úmrtí, Doprava, havárie, Karlovarský kraj, silnice, policie, Karlovy Vary, Policie České republiky, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji zemřelo loni při nehodách 15 lidí, což je více než v roce 2020  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.