Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sokolov opraví za 11,5 milionu korun komunikaci na Lidickém nábřeží

Sokolov v příštím roce provede rozsáhlé opravy silnice a chodníku v ulici Lidické nábřeží. Práce vyjdou na 11,5 milionu korun, s jejich dokončením se počítá na podzim. Obyvatelé se musí připravit na značné dopravní komplikace v centru města. Radnice nyní jedná o tom, kde by mohli rezidenti dočasně parkovat.

„Lidické nábřeží je projekt, který jsme chtěli zrealizovat už v roce 2020. Bohužel nás zastavila covidová krize, nevěděli jsme, co bude s komunálními rozpočty, takže jsme tuto akce nezrealizovali, ale přesunuli jí na rok 2022," řekl novinářům místostarosta Sokolova Jan Picka (nez.).

Práce by měly začít na začátku roku. Silničáři vymění povrch vozovky, opraví chodník a dešťovou kanalizaci. Mezi dvěma panelovými domy, kde je dosud volná plocha, vybudují menší parkoviště, podél silnice namalují čáry pro parkovací stání. Obyvatelé se tak musí připravit na zvýšený hluk.

Jednosměrná ulice vedle Starého náměstí je velmi frekventovaná a má nedostatek parkovacích míst. Denně v ní zaparkuje přes sto aut. Parkují zde jak místní, tak i návštěvníci městské knihovny nebo místních podniků. Vedení radnice proto hledá možnosti, kde budou lidé po dobu prací parkovat. Uvažuje se například o dočasném parkování na Starém náměstí, kam je vjezd zakázán, nebo v areálu Sokolovské bytové.

Rekonstrukce Lidického nábřeží je jednou z hlavních investic Sokolova na příští rok. Oprava čeká také ulice Slovenská a K. H. Borovského. V příštím roce plánuje město s 23 tisíc obyvateli proinvestovat celkem 250 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Sokolov, parkování, Jan Picka, Karel Havlíček Borovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Sokolov opraví za 11,5 milionu korun komunikaci na Lidickém nábřeží  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.