Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Sokolově pokračuje stavba okružní křižovatky za 30 milionů korun

Ve čtvrti Stará Ovčárna v Sokolově pokračuje přestavba nebezpečné křižovatky na kruhový objezd. Do konce roku chce Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje odstranit z křižovatky semafory. Stavbou pak budou řidiči projíždět bez semaforů v souladu s provizorním dopravním značením, řekl ředitel krajské organizace Jiří Šlachta. S dokončením se počítá na jaře.

Práce pokračují podle harmonogramu. „Dokončeny byly dvě etapy projektu, to je asi polovina křižovatky. V současné době se provádí třetí etapa projektu, která zahrnuje část křižovatky před čerpací stanicí ONO, včetně dokončení propustku pod komunikací. Tato etapa by měla být dokončena přibližně do 20. prosince 2021," řekl Šlachta. Následně silničáři odstraní semafory.

Po skončení zimního období za vhodných klimatických podmínek stavební firma dokončí poslední část okružní křižovatky před areálem Makar. Stavební práce začaly letos v dubnu. Předpokládaný termín dokončení je březen až duben příštího roku.

Investorem akce je krajská správa a údržba silnic společně s městem Sokolov. Z celkových nákladů 30 milionů korun je podíl města 12 milionu korun. V letošním roce krajská organizace proinvestuje 14 milionů korun, zbývající čtyři miliony dá v příštím roce. Kraj výstavbu kruhového objezdu hradí především z peněz od Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI).

Město hradí u křižovatky například úpravu zeleně, některé inženýrské sítě nebo úpravy veřejného osvětlení. Zároveň směrem od křižovatky v ulici Závodu míru a v ulici Stará Ovčárna dokončuje výstavbu dvou chodníků, které zde dosud chyběly. Jejich stavbou se zvýší bezpečnost chodců, který sem chodí z největšího sídliště ve městě, Michal za prací. Město vyjdou na šest milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Sokolov

Štítky ČR, stavby, silnice, správa, Sokolov, kruhový objezd, Karlovarský kraj, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Sokolově pokračuje stavba okružní křižovatky za 30 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.