Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dopravu v kraji komplikuje husté sněžení, někde se stojí v kolonách

, aktualizováno 6. dubna 2021, 9:11

Silnice na území Karlovarského kraje pokryl sníh. Celonoční sněžení komplikuje dopravu na několika místech přímo v Karlových Varech a problémy jsou i na silnicích ve směru do Prahy a na Plzeň. Silničáři jsou v terénu celou noc.

„Problémy mají aktuálně v Karlových Varech autobusy a kamiony. Situace je komplikovaná hlavně ve Staré Roli, Nové Roli, Lokti, na Bochovsku a také samozřejmě v okolí Božího Daru. Potupně se všemi místy prokousáváme," uvedl Josef Bulka, dispečer Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje.

U dvou dopravních nehod zasahovali v úterý ráno sokolovští hasiči. Jedna se stala na D6 na úrovni jezera Michal, druhá pak u Lomnice, kde auto skončilo mimo vozovku převrácené na bok. „Tady museli hasiči jednu osobu z vozidla vyprostit, celkem si zde převzala záchranná služba dvě zraněné osoby," uvedl mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Kvůli silnému větru blokují na některých místech dopravu kamiony. Kolona se tvoří například v Karlových Varech v ulici Závodu Míru na Nejdek. 

„Další komplikace s dopravou nákladních vozidel máme nahlášeny na silnici č. 198 od Bochova na Toužim. Zde nákladní vozidla stojí ve stoupání u obce Teleč a nemohou vyjet. Tímto blokují provoz ostatních vozidel. Stejný problém mají nákladní vozidla na silnici I/13 z Boče na Chomutov, kde je omezen provoz v obou směrech.​" dodala Eva Valtová, krajská mluvčí policie.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořinek + HZS KVK

Štítky doprava, sněžení, údržba, kolony, Karlovarský kraj, silnice, Karlovy Vary, Praha, Plzeň, nákladní automobil, Martin Kasal, Boží Dar, Nová Role

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v kraji komplikuje husté sněžení, někde se stojí v kolonách  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.